Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. При постачаннях з оплатою за бюджетні кошти ПДВ виникає за датою отримання коштів незалежно від подальшої мети їх використання

Редакція ПБО
Новини від 31.12.2012 р. № 8269/0/61-12/15-3415

При постачаннях з оплатою за бюджетні кошти ПДВ виникає за датою отримання коштів незалежно від подальшої мети їх використання

 

Як відомо, згідно з п. 187.7 Податкового кодексу України датою виникнення податкових зобов’язань з ПДВ у разі постачання товарів/послуг з оплатою за рахунок бюджетних коштів є дата зарахування таких коштів на банківський рахунок платника податку або дата отримання відповідної компенсації у будь-якій іншій формі, включаючи зменшення заборгованості такого платника податку за його зобов’язаннями перед бюджетом.

У цьому контексті ДПСУ у листі від 31.12.2012 р. № 8269/0/61-12/15-3415 зауважила: підтвердженням того, що товари/послуги оплачуються за рахунок бюджетних коштів, є наявність у договорі на поставку товарів/послуг умови, що оплата за поставлені товари/послуги здійснюється з відповідного рахунка Державного казначейства України. Додамо, що аналогічної позиції податківці дотримувалися і раніше (див., наприклад, лист ДПСУ від 25.10.2011 р. № 4261/6/15-3415-04 // «Податки та бухгалтерський облік», 2011, № 93, с. 39 — 40). Крім того, вважаємо, що також у нагоді може бути виписка банку із зазначеними в ній платником та рахунком, з якого надійшла оплата.

Як продовження цього висновку податківці звернули увагу, що датою визначення податкових зобов’язань при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг, що оплачуються за рахунок бюджетних коштів (зокрема, операцій з проведення культурно-мистецьких заходів з місцем постачання на митній території України), є дата отримання коштів, пов’язаних з фінансуванням таких операцій, незалежно від подальшої мети використання таких коштів: фінансування мистецьких заходів, утримання організації — виконавця тощо.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі