Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. ДПСУ нагадала про особливості оподаткування ПДВ послуг із харчування громадян у закладах охорони здоров’я

Редакція ПБО
Новини від 29.01.2013 р. № 1370/6/15-33-15

ДПСУ нагадала про особливості оподаткування ПДВ послуг із харчування громадян у закладах охорони здоров’я

 

ДПСУ в листі від 29.01.2013 р. № 1370/6/15-33-15 нагадала про особливості оподаткування ПДВ послуг із харчування громадян у закладах охорони здоров’я, що передбачені п.п. «г» п.п. 197.1.7 Податкового кодексу України. Відповідно до цього підпункту звільняються від оподаткування послуги з харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах і громадян у закладах охорони здоров’я. Порядок надання таких послуг затверджується Кабміном.

На виконання цієї норми постановою КМУ від 05.09.2012 р. № 818 свого часу було затверджено Порядок надання послуг з харчування громадян у закладах охорони здоров’я, операції з надання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість.

Відповідно до цього Порядку звільнення від оподаткування ПДВ може застосовуватися лише за певних умов:

1) послуги з харчування повинні надаватися безпосередньо закладами охорони здоров’я, зокрема, на базі їх блоків харчування, або підприємствами громадського харчування, з якими такі заклади уклали договір;

2) послуги з харчування громадян повинні надаватися:

2.1) у закладах охорони здоров’я державної та комунальної форми власності у процесі надання медичної допомоги за рахунок бюджетного фінансування, а також у складі платних послуг, що можуть надаватися в державних і комунальних закладах охорони здоров’я, зазначених у розділі I Переліку платних послуг, які можуть надаватися в державних та комунальних закладах охорони здоров’я, вищих медичних навчальних закладах та науково-дослідних установах, затвердженого постановою КМУ від 17.09.96 р. № 1138;

2.2) у складі послуг з охорони здоров’я у приватних закладах охорони здоров’я;

3) послуги з харчування громадян у закладах охорони здоров’я повинні надаватися у межах затверджених норм харчування у грамах, а громадян, для яких не встановлені такі норми, — у межах визначеної грошової норми витрат на харчування.

Ураховуючи зазначене, податківці зробили такий висновок: послуги з харчування громадян, надані у складі санаторно-курортних послуг на базі Дитячого санаторно-оздоровчого центру (харчування входить до вартості путівки) звільняються від оподаткування ПДВ лише у межах затверджених норм харчування у грамах або у межах визначеної грошової норми витрат на харчування та за умови, що послуги з харчування надаються закладом охорони здоров’я на базі його блоків харчування, або підприємствами громадського харчування, з якими такий заклад уклав договір.

Нагадаємо, що Порядок із редакційним коментарем був опублікований у газеті «Податки та бухгалтерський облік», 2012, № 75.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі