Теми статей
Обрати теми

Щодо права формування податкового кредиту за касовим методом

Редакція ПБО
Лист від 28.12.2012 р. № 8026/0/61-12/15-3115

Щодо права на формування податкового кредиту за касовим методом*

Лист від 28.12.2012 р. № 8026/0/61-12/15-3115

(витяг)

 

<…>

Відповідно до підпункту 187.10 статті 187 Податкового кодексу України платники податку, які постачають теплову енергію, газ природний (крім скрапленого), у тому числі надають послуги з його транспортування та постачання, надають послуги з водопостачання, водовідведення чи послуги, вартість яких включається до складу квартирної плати чи плати за утримання житла, фізичним особам, бюджетним установам, не зареєстрованим як платники податку, а також житлово-експлуатаційним конторам, квартирно-експлуатаційним частинам, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків, іншим платникам податку, які здійснюють збір коштів від зазначених покупців з метою подальшого їх перерахування продавцям таких товарів (надавачам послуг) у рахунок компенсації їх вартості, визначають дату виникнення податкових зобов’язань та податкового кредиту за касовим методом.

Відповідно до пункту 198.6 статті 198 Кодексу платники податку, що застосовують касовий метод, мають право на включення до податкового кредиту сум податку на підставі податкових накладних, отриманих протягом 60 календарних днів з дати списання коштів з банківського рахунка платника податку.

При цьому строки давності та їх застосування передбачено статтею 102 Кодексу.

Узагальнюючою податковою консультацією, затвердженою наказом ДПС України від 16.02.2012 р. № 127, було роз’яснено, що платник податку, який застосовує касовий метод, має право сформувати податковий кредит звітного періоду на підставі податкових накладних, отриманих протягом 60 календарних днів з дати списання коштів з банківського рахунка платника податку, незалежно від дати отримання від постачальника товарів/послуг, але з урахуванням строків давності.

 

Заступник Голови А. Ігнатов

 

* Див. також матеріал на с. 35. — Прим. ред.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі