Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Якщо посадовими обов’язками працівника передбачені постійні поїздки на певній території, то такі поїздки не є службовими відрядженнями

Редакція ПБО
Новини від 22.03.2013 р. № 31-07230-16-27/9358

Якщо посадовими обов’язками працівника передбачені постійні поїздки на певній території, то такі поїздки не є службовими відрядженнями

 

Мінфін у листі від 22.03.2013 р. № 31-07230-16-27/9358 розглянув питання про оформлення поїздок працівників як службових відряджень.

Так, якщо працівник структурного підрозділу, який є місцем його постійної роботи, для виконання службового доручення їде на інше підприємство або до іншого структурного підрозділу свого підприємства, що розташовано в іншому населеному пункті, така поїздка може бути оформлена як службове відрядження (при цьому підприємству необхідно дотримуватися відповідних трудових гарантій, які пов’язані з такими відрядженнями).

Разом з тим, якщо до обов’язків працівника належить виконання роботи, що передбачає постійні поїздки на певній території, то, на думку Мінфіну, такі поїздки не є службовими відрядженнями. Причому витрати працівника, зумовлені такими поїздками, можуть компенсуватися в порядку, встановленому постановою Кабміну від 22.08.97 р. № 922 (хоча Мінфін не уточнив, чи можуть норми цього нормативного акта застосовуватися і небюджетними підприємствами).

Ураховуючи вищезазначене, рішення про оформлення поїздки працівника як службове відрядження приймається керівником виходячи з посадових обов’язків працівника, мети поїздки тощо.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі