Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями дає право на реалізацію таких товарів лише кінцевим споживачам

Редакція ПБО
Новини

Ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями дає право на реалізацію таких товарів лише кінцевим споживачам

 

Фахівці Міндоходів на своєму офіційному сайті (minrd.gov.ua) повідомили, що суб’єкт господарювання, який торгує алкогольними напоями на підставі ліцензії на право роздрібної торгівлі, повинен реалізовувати такі напої лише громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання.

У разі якщо алкогольні напої були придбані суб’єктом господарювання, який має таку саму ліцензію, як і продавець, то ці напої повинні бути використані особисто й не підлягають подальшій реалізації.

Якщо все ж таки продавець реалізував алкогольні напої іншому суб’єкту господарювання, який має ліцензію на право роздрібної торгівлі, та при цьому оформив документи як при відвантаженні алкогольних напоїв для подальшої реалізації (оформлено видаткові накладні, податкові накладні, а також товарно-транспортні накладні), то до нього будуть застосовані штрафні санкції (200 % вартості отриманої партії товару, але не менше 1700 гривень). У цьому випадку вважається, що продавець здійснює оптову торгівлю алкогольними напоями, тому необхідно мати відповідну ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями.

Це питання регулюється Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.95 р. № 481/95-BP.

Від себе нагадаємо, що питання розмежування роздрібної та оптової торгівлі було розглянуте у газеті «Податки та бухгалтерський облік», 2011, № 89, с. 41.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі