Теми статей
Обрати теми

Пошта редакції. Два в одному, або Компенсація витрат на оплату вартості проживання на підставі загального рахунка, виписаного на двох осіб

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Два в одному, або Компенсація витрат на оплату вартості проживання на підставі загального рахунка, виписаного на двох осіб

 

Проживання в готелі у двомісному номері двох відряджених працівників оплатив один із них. Документ видано один із зазначенням двох прізвищ. Як заповнити авансовий звіт одному і другому працівнику з урахуванням того, що документ, що підтверджує понесені витрати на проживання, один?

(м. Київ)

 

Оскільки в цьому випадку є один комплект документів, що підтверджують проживання двох відряджених працівників у двомісному номері в готелі, то, на нашу думку, і компенсація витрат на проживання повинна здійснюватися тому працівнику, який їх фактично поніс. Зауважимо: такі витрати на оплату вартості проживання за двох відряджених працівників може бути компенсовано тільки за умови їх підтвердження відповідними первинними документами, якими є оригінали квитанцій (рахунків) готелів. При цьому, на думку Мінфіну, наведену в листі від 11.03.2006 р. № 31-26030-12-13/5020, при оплаті за проживання за себе та іншого працівника в оригіналі квитанції (рахунку) готелю в обов’язковому порядку має бути вказана така інформація:

— прізвища осіб, за проживання яких здійснено оплату;

— строки проживання в готелі зазначених осіб (тобто кількість діб);

— вартість номерів, у яких проживали такі особи;

— види витрат, уключені до квитанції (рахунка).

Усі документи, що підтверджують проживання двох відряджених працівників в одному двомісному номері, додає до свого Звіту про використання коштів, виданих на відрядження, той працівник, який оплатив таке проживання .

Ураховуючи, що нормативні документи не дають чіткої відповіді на запитання про можливість компенсації витрат на відрядження за декількох осіб, які перебувають разом у відрядженні, ми рекомендуємо працівникам, які перебувають у відрядженні, розраховуватися окремо з виписуванням документів на кожного з таких працівників.

 

 Марія Соломіна, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі