Теми статей
Обрати теми

Відпустка для догляду за дитиною до 6 років: чому, навіщо та як?

Редакція ПБО
Стаття

Відпустка для догляду за дитиною до 6 років: чому, навіщо та як?

Чому малюки часто хворіють? На цю тему можна дискутувати багато і довго. Але що робити мамі ось такого «карапуза-частохворійкина», якщо в неї закінчується відпустка для догляду за ним до трьох років? Тут на допомогу можуть прийти бабусі/дідусі. Але якщо допомоги очікувати нема від кого, виходом може стати неоплачувана відпустка для догляду за дитиною від 3 до 6 років. Як оформляється така відпустка? Чи може роботодавець відмовити в її наданні? Які трудові гарантії передбачені для жінок, які перебувають у відпустці для догляду за дитиною до 6 років? Відповіді на ці та чимало інших запитань, що стосуються такої відпустки, ви знайдете в цій статті.

Лілія Ушакова,

експерт з питань оплати праці

 

Ваша дитина потребує домашнього догляду, а відпустка для догляду за нею до 3 років невблаганно наближається до кінця? Що робити? Один з варіантів вирішення проблеми — звернутися до свого роботодавця та оформити відпустку без збереження заробітної плати. Як це зробити та якими будуть наслідки — давайте розбиратися.

Правові основи

Після закінчення відпустки для догляду за дитиною до 3 років працівниця може оформити відпустку без збереження заробітної плати тривалістю, зазначеною в медичному висновку, але не більше ніж до досягнення дитиною шестирічного віку* (далі — відпустка для догляду від 3 до 6 років). Це право встановлено ст. 179 КЗпП та п. 3 ч. 1 ст. 25 Закону про відпустки. Не втрачається воно й у разі, якщо після закінчення відпустки для догляду до 3 років мама вийшла на роботу, але у зв’язку з частими хворобами малюка виникла необхідність оформити відпустку для догляду за ним від 3 до 6 років. Більше того, працівниця може перервати цю відпустку, стати до роботи, після чого знову оформити її, якщо така необхідність підтверджена медичним висновком.

* Якщо дитина хвора на цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), така відпустка може бути надана не більше ніж до досягнення дитиною шістнадцятирічного віку.

Зверніть увагу: замість мами в цю відпустку можуть піти працюючі батько дитини, бабуся, дідусь чи інші родичі, які фактично доглядатимуть цю дитину. Причому відпустка для догляду від 3 до 6 років може бути надана зазначеним особам навіть у разі, коли мама дитини перебуває у відпустці для догляду за молодшою дитиною до досягнення нею трирічного віку (далі — відпустка для догляду до 3 років). Річ у тім, що законодавство не обмежує права працівників щодо надання відпустки без збереження заробітної плати. На це звертало увагу Мінсоцполітики в листі від 01.09.2011 р. № 252/13/133-11 (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2011, № 97, с. 6).

За весь період перебування у відпустці для догляду від 3 до 6 років за працівницею зберігають робоче місце (ст. 2 Закону про відпустки). Роботодавець не має права звільнити її з власної ініціативи в цей період, крім випадків повної ліквідації підприємства, коли допускається звільнення з обов’язковим працевлаштуванням (ч. 3 ст. 184 КЗпП). Також роботодавець зобов’язаний працевлаштувати працівницю в разі звільнення після закінчення строкового трудового договору.

Ще один нюанс. Незважаючи на те, що назви відпустки для догляду до 3 років і відпустки для догляду від 3 до 6 років практично однакові, це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці. Такі відпустки слід розрізняти! Відпустка для догляду за дитиною до 3 років — це соціальна частково оплачувана відпустка (ст. 18 Закону про відпустки).

Відпустка для догляду за дитиною від 3 до 6 років не оплачується, оскільки належить до відпусток без збереження заробітної плати (п. 3 ч. 1 ст. 25 Закону про відпустки)

Проте відмовити в наданні і тієї, й іншої відпустки роботодавець не має права, якщо працівниця звертається до нього з таким проханням та подає документи, що є підставою для її надання. Про документальне оформлення відпустки для догляду до 3 років ми з вами говорили у статті «Відпустка для догляду за дитиною. Матусям присвячується» (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2012, № 33, с. 32). Визначитися з документами, на підставі яких надається відпустка для догляду від 3 до 6 років, вам допоможе наступний розділ статті.

Оформляємо відпустку для догляду від 3 до 6 років

Щоб скористатися своїм правом на відпустку для догляду від 3 до 6 років, працівниця подає роботодавцю заяву. У ній слід вказати дату початку та закінчення такої відпустки. Важливо! Ці дати повинні бути в межах періоду, зазначеного в медичному висновку про необхідність домашнього догляду за дитиною. До заяви слід додати довідку за формою № 080-1/о, яку затверджено наказом МОЗ від 11.06.2012 р. № 430. Саме ця довідка і підтверджує необхідність догляду за дитиною. Зверніть увагу: інформація, що міститься в довідці за формою № 080-1/о, з обмеженим доступом і не підлягає розголошенню (п. 18 Інструкції № 430).

На підставі отриманих документів, роботодавець видає наказ (розпорядження) про надання відпустки без збереження заробітної плати для догляду за дитиною.

Зауважимо: здебільшого строк дії довідки за формою № 080-1/о становить 6 місяців. Якщо після його закінчення дитині все ще потрібний догляд, видається наступний медичний висновок. Його потрібно своєчасно отримати та надати роботодавцю разом із заявою про продовження відпустки для догляду від 3 до 6 років! Після отримання від працівниці цих документів роботодавець видасть наказ (розпорядження) про продовження такої відпустки.

Далі розглянемо, як час перебування в такій відпустці вплине на загальний стаж роботи, стаж роботи, що дає право на щорічну (основну, додаткову) відпустку, та страховий стаж для оплати лікарняних.

Відпустка для догляду від 3 до 6 років і стаж

img 1Період перебування у відпустці для догляду від 3 до 6 років зараховується до (ч. 2 ст. 181 КЗпП):

— загального стажу роботи;

— безперервного стажу роботи;

— стажу роботи за спеціальністю.

Час, протягом якого працівниця не працює, а перебуває у відпустці для догляду від 3 до 6 років, не враховується при визначенні стажу роботи, що дає право на щорічну основну відпустку (п. 4 ч. 1 ст. 9 Закону про відпустки). Період неоплачуваної відпустки для догляду за дитиною не включається й до стажу роботи, що дає право на додаткову щорічну відпустку (ст. 7, 8 Закону про відпустки), оскільки не виконується умова фактичної роботи на роботах зі шкідливими, важкими умовами або з особливим характером праці не менше половини тривалості робочого дня.

Якщо відпустка для догляду за дитиною від 3 до 6 років почалася після 27.02.2001 р., то її період не входить до страхового стажу за страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням. Тут усе просто: зарахування такого періоду до страхового стажу не визначено Законом № 2240. Зауважимо: до зазначеної дати період відпустки для догляду за дитиною включався до страхового стажу.

Починаючи з 01.01.2004 р. час догляду за дитиною від 3 до 6 років не включається до страхового стажу для призначення пенсії за віком. Це пов’язано із запровадженням із зазначеної дати системи персоніфікованого обліку.

Право на відпустки

Одразу ж обмовимося: поєднати відпустку для догляду від 3 до 6 років з будь-яким іншим видом відпустки, що надається згідно із Законом про відпустки, у вас не вийде. Але! Ви можете перервати її та піти:

— в оплачувану щорічну відпустку за наявності невикористаних днів такої відпустки та згоди роботодавця на її надання у визначений вами період. У цьому випадку ви подаєте роботодавцеві дві заяви: одну на переривання відпустки для догляду від 3 до 6 років і другу — із проханням надати щорічну відпустку;

— в оплачувану навчальну відпустку, якщо у вас є довідка-виклик навчального закладу на сесію. Для цього вам необхідно буде написати заяву про переривання відпустки для догляду від 3 до 6 років та заяву із проханням надати навчальну відпустку, до якої додати довідку-виклик навчального закладу на сесію. Відмовити в наданні навчальної відпустки роботодавець не має права.

За бажання ви знову зможете оформити відпустку для догляду від 3 до 6 років після закінчення цих відпусток та за наявності чинної довідки за формою № 080-1/о.

Скористатися додатковою соціальною відпусткою на дітей у період відпустки для догляду від 3 до 6 років також не вдасться. Річ у тім, що для отримання такої відпустки жінка повинна працювати, тобто безпосередньо виконувати свої трудові обов’язки. Право на додаткову відпустку на дітей виникне у працівниці після її фактичного виходу на роботу (див. лист Мінсоцполітики від 20.10.2011 р. № 307/13/133-11 // «Податки та бухгалтерський облік», 2011, № 97).

Якщо у вас виникло право на відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, то роботодавець на підставі вашої заяви перериває відпустку для догляду від 3 до 6 років та надає оплачувану відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами.

Допомога та матеріальне забезпечення з ФТВП*

Допомога по тимчасовій непрацездатності. Дні тимчасової непрацездатності, що припадають на період перебування працівниці у відпустці для догляду за дитиною від 3 до 6 років, не оплачуються. Адже, як ми вже з’ясували раніше, така відпустка належить до відпусток без збереження заробітної плати. А п. 6 ст. 36 Закону № 2240 встановлює заборону на виплату лікарняних за період перебування застрахованої особи у відпустці без збереження заробітної плати. Про особливості розрахунку та нарахування лікарняних читайте в тематичному номері «Декретні та лікарняні» // «Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 73.

Допомога по вагітності та пологах. Матусям, які перебувають у відпустці для догляду, листок непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами видається закладами охорони здоров’я в загальному порядку (п. 6.12 Інструкції № 455).

Допомога по вагітності та пологах надається ФТВП із дня виникнення права на відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами

Це прямо зазначено в п. 3 ст. 38 Закону № 2240. Детальніше про розрахунок та нарахування такої допомоги ви можете прочитати в тематичному номері «Декретні та лікарняні» // «Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 73.

Путівки та дитячі подарунки до Нового року від ФТВП. Перебуваючи у відпустці для догляду за дитиною від 3 до 6 років, працівниця не сплачує страхові внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. На цій підставі фахівці ФТВП роблять висновок, що в цей період вона не має права на отримання соціальних послуг, у тому числі на отримання дитячого новорічного подарунка та путівок, що фінансуються за рахунок коштів ФТВП (див. роз’яснення правління ФТВП від 09.07.2013 р.).

От і всі особливості, пов’язані з наданням працівникам неоплачуваної відпустки для догляду за дитиною. Якщо виникне необхідність оформити таку відпустку, то всі знання для цього у вас є.

* Тут і далі — Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

 

висновки


img 2
 
 
  • Якщо ваше маля потребує домашнього догляду, що підтверджується медичним висновком, ви маєте право на неоплачувану відпустку для догляду від 3 до 6 років.

  • Надання відпустки для догляду від 3 до 6 років оформляють наказом (розпорядженням) керівника. Підстава для видання такого наказу — заява працівниці з доданою до неї довідкою за формою № 080-1/о.

  • Якщо ви хворієте у відпустці для догляду від 3 до 6 років, розраховувати на лікарняні не варто. А от листок непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами буде оплачено в загальному порядку.

 

Документи статті

  1. КЗпП — Кодекс законів про працю України від 10.12.71 р.

  2. Закон про відпустки — Закон України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР.

  3. Закон № 2240 — Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 р. № 2240-III.

  4. Інструкція № 430 — Інструкція щодо заповнення форм первинної облікової документації № 080-1/о «Довідка про потребу дитини (дитини-інваліда) в домашньому догляді», затверджена наказом МОЗ від 11.06.2012 р. № 430.

  5. Інструкція № 455 — Інструкція про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затверджена наказом МОЗ від 13.11.2001 р. № 455.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі