Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Отримуємо ліміти на утворення та розміщення відходів за новими правилами

Редакція ПБО
Новини від 07.08.2013 р. № 748

Отримуємо ліміти на утворення та розміщення відходів за новими правилами

Постановою від 07.08.2013 р. № 748 Кабмін змінив Порядок розроблення, затвердження і перегляду лімітів на утворення та розміщення відходів, затверджений урядовою постановою від 03.08.98 р. № 1218 (далі — Порядок № 1218).

Відтепер прийняття заяв, підготовлених проектів лімітів на утворення та розміщення відходів (окрім небезпечних) здійснюється виключно через дозвіль­ні центри.

Проведення додаткових експертиз заяв і документів, що додаються до них, для отримання лімітів на утворення та розміщення відходів забороняється.

Також уряд змінив коло власників відходів, які звільняються від отримання лімітів на утворення та розміщення відходів. До таких осіб належать:

— власники відходів як вторинної сировини, які провадять статутну діяльність зі збирання і заготівлі таких відходів;

— власники відходів, які не підлягають включенню до реєстру об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів відповідно до постанови КМУ від 31.08.98 р. № 1360.

Вони подають щороку через дозвільні центри, центри надання адміністративних послуг Декларацію про утворення відходів (додаток 3 до Порядку № 1218). Реєстрація цих декларацій здійснюється на безоплатній основі.

До уваги тих, хто, як і раніше, зобов’язаний одержу­вати зазначені ліміти! Тепер ліміти на утворення та розміщення відходів установлюються строком на три роки (раніше — один рік).

Постанова від 07.08.2013 р. № 748 набрала чинності з 30 жовтня 2013 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі