Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Податківці пропонують вести «старі» КОРО та РК, а при оновленні програмного забезпечення РРО можна не перереєстровувати

Редакція ПБО
Новини

Податківці пропонують вести «старі» КОРО та РК, а при оновленні програмного забезпечення РРО можна не перереєстровувати

Працівникам головного податкового органу було поставлене таке запитання: чи можна з 18 жовтня 2013 року продовжувати вести книгу обліку розрахункових операцій та розрахункову книжку за старими формами?

Нагадаємо, що запитання виникло у зв’язку з набранням чинності наказом Міндоходів від 28.08.2013 р. № 417 (набрав чинності з 18.10.2013 р.). Цим нормативним актом затверджені, зокрема, нові форми книги обліку розрахункових операцій та розрахункової книжки.

У відповіді податківці заспокоїли суб’єктів господарювання, які зареєстрували книги обліку розрахункових операцій та розрахункові книжки до 18 жовтня 2013 року за старою формою: вони можуть продовжувати ведення таких книг.

Консультація розміщена в підкатегорії 109.09 Бази знань.

Також приємна новина для тих платників податків, хто оновив програмне забезпечення свого РРО, щоб надавати звітність до органів доходів і зборів дротовими або бездротовими каналами зв’язку. Податківці запевнили, що таким платникам податків не потрібно здійснювати перереєстрацію РРО у зазначеному випадку.

Так, при проведенні оновлення програмного забезпечення РРО не змінюються дані щодо фіскального номера реєстратора, дати занесення фіскального номера реєстратора, індивідуального номера платника, дати занесення індивідуального номера платника, тому перереєстрація РРО не здійснюється.

Нагадаємо, що ці та інші питання ми обговорювали у тематичному номері газети «Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 89.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі