Теми статей
Обрати теми

Спецтаблиця для спецстажу: заповнюємо таблицю 7 звіту за формою № Д4

Редакція ПБО
Стаття

Спецтаблиця для спецстажу: заповнюємо таблицю 7 звіту за формою № Д4

Таблицю 7 формують не всі роботодавці. Але якщо ви потрапили до їх числа, вам слід мати на увазі певні правила при її заповненні. Про ці правила читайте далі.

Марія Соломіна,

експерт з питань оплати праці

 

img 1Таблицю 7 звіту за формою № Д4 формують та подають тільки ті страхувальники, в яких є робочі місця, робота на яких зараховується до спецстажу.

Майте на увазі: ця таблиця до міндоходівського Порядку № 454 перейшла з пенсійного Порядку № 22-2 без змін. Щоб її заповнити, використовують Довідник кодів підстав для обліку стажу окремим категоріям осіб відповідно до законодавства, наведений у додатку 3 до Порядку № 454 (див. на нашому сайті www.nibu.factor.ua). Тож цей Довідник «трохи» змінено.

Насамперед, зміни стосуються організацій, установ, підприємств, де є посади, що дають право на призначення пенсії відповідно до законів України «Про наукову та науково-технічну діяльність» від 13.12.91 р. № 1977-XII і «Про державну службу» від 16.12.93 р. № 3723-XII. Зміни пов’язані з приведенням додатка 3 у відповідність до ст. 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 р. № 1058-IV, а саме мінімальний розмір пенсії за віком установлюється за наявності страхового стажу у чоловіків — 35 років, у жінок — 30 років.

Окрім цього, додали 3 коди для працівників, які постійно виконують роботи або службові обов’язки в зоні відчуження за періоди з 01.01.2000 р. по 01.01.2003 р.; з 01.01.2003 р. по 01.01.2006 р.; з 01.01.2006 р. по 01.01.2009 р. При цьому код підстави залишився незмінним — ЗЧК056Д1.

Наведемо порядок заповнення окремих граф таблиці 7 звіту за формою № Д4 (див. таблицю).

Пояснення щодо заповнення окремих граф таблиці 7 звіту за формою № Д4

Номер графи

Пояснення

1

2

Графа 8

Проставляємо 8-розрядний код підстави з Довідника, наведеного в додатку 3 до Порядку № 454. Ще раз підкреслимо, що до цього Довідника Міндоходів внесло зміни. Будьте уважні!

Графа 10

Проставляємо: — дату початку трудових відносин, якщо працівника було прийнято на роботу у звітному місяці («01» — якщо прийнято на роботу в попередніх звітних періодах), або — дату початку строку дії висновку атестаційної комісії з особливих умов праці, якщо вона припадає на поточний місяць

Графа 11

Проставляємо: — дату закінчення трудових відносин, якщо працівника було звільнено з роботи у звітному місяці (останнє число місяця (28 — 31) — якщо трудові відносини з працівником продовжуються), або — дату закінчення строку дії висновку атестаційної комісії з особливих умов праці, якщо вона припадає на поточний місяць

Графи 12 і 13

Проставляєте залежно від обліку праці, що діє у вас, варіант необхідної одиниці виміру та фактичну тривалість спецстажу за кодом підстави

Графа 14

Зазначаєте норму тривалості роботи для її зарахування за повний місяць спецстажу

Графи 15 і 16

Указуєте реквізити наказу про проведення атестації робочого місця застрахованої особи

Графа 17

У відповідному рядку зазначаєте один із кодів ознаки «сезон» залежно від прийнятої схеми та результатів обліку на виробництві із сезонним характером праці. Код 1 — повністю в межах місяця; код 2 — незавершення в межах місяця; код 3 — завершення в межах місяця

 

От ми і розібралися з тим, як заповнити всі таблиці звіту за формою № Д4, які формують та подають до ДПІ страхувальники-роботодавці. Упевнені, що наші зусилля не були марними і ви легко зможете заповнити цей звіт.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі