Теми статей
Обрати теми

Офіційна думка. ФОП без найманих працівників подають звіт з ЄСВ тільки «за себе»

Редакція ПБО
Стаття

ФОП без найманих працівників подають звіт з ЄСВ тільки «за себе»

В який термін та за якою формою подають звіт щодо сум нарахованого ЄВ ФОП, які обрали загальну систему оподаткування без використання праці найманих працівників?

 

Форми та строки подання звітності передбачено Порядком формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженим наказом Міністерства доходів і зборів України від 09.09.2013 р. № 454 (далі — Порядок № 454).

Відповідно до п. 1.1 розділу I Порядку № 454 страхувальниками є платники ЄСВ, зазначені в п. 4 та 5 частини 1 ст. 4 Закону № 2464.

Згідно з п. 4 частини 1 ст. 4 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», зі змінами та доповненнями (далі — Закон № 2464), платниками ЄСВ є фізичні особи — підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування.

Страхувальники, зазначені, зокрема у п. 4 частини 1 ст. 4 Закону № 2464 (фізичні особи — підприємці, крім тих які обрали спрощену систему оподаткування без використання праці найманих працівників), формують та подають звіт самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, наступного за звітним періодом.

Звітним періодом є календарний рік.

Звіт подається за формою згідно таблиць 1, 4 додатку 5 «Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» до Порядку № 454 (п. 3.2 розділу III Порядку № 454).

 

За матеріалами підкатегорії 301.06.02 Бази знань,
 розміщеної на офіційному сайті Міндоходів: minrd.gov.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі