Теми статей
Обрати теми

Про затвердження форми заяви про включення до Переліку суб’єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні, та суб’єктів господарювання, які здійснюють наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців

Редакція ПБО
Наказ від 01.08.2013 р. № 471
img 1

посередникам у
працевлаштуванні

img 2

Про затвердження форми заяви про включення до Переліку суб’єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні, та суб’єктів господарювання, які здійснюють наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців

Наказ Міністерства соціальної політики України від 01.08.2013 р. № 471

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 20 серпня 2013 р. за № 1430/23962

(витяг)

 

Відповідно до пункту 5 Порядку формування та ведення переліку суб’єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні, та суб’єктів господарювання, які здійснюють наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05 червня 2013 року № 400,

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити форму заяви про включення до Переліку суб’єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні, та суб’єктів господарювання, які здійснюють наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців, що додається.

<…>

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

Міністр Н. Королевська

Заступник директора департаменту праці та зайнятості
— начальник управління політики зайнятості та умов праці
 О. Прутенко

img 3
img 4

коментар редакції


img 5

Мінсоцполітики затвердило форму заяви для включення до реєстру посередників у працевлаштуванні

Цікавитеся роботою посередників у працевлаштуванні, а також суб’єктів господарювання, які наймають працівників для подальшого виконання ними роботи в іншого роботодавця? Тоді наші статті для вас! (Див. «Посередництво у працевлаштуванні та Закон про зайнятість» // «Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 50 і «Договір аутстафінгу: особливості укладення та нюанси оподаткування» // «Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 46).

Нагадаємо, що Державна служба зайнятості (далі — ДСЗ) веде перелік посередників у працевлаштуванні та суб’єктів господарювання, які наймають працівників для подальшого виконання ними роботи в іншого роботодавця (далі — посередники). Це прямо передбачено ч. 3 ст. 36 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 р. № 5067-VI. Порядок ведення такого реєстру затверджено постановою КМУ від 05.06.2013 р. № 400 (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 50).

Мета переліку — інформувати населення про посередників та організувати співробітництво між посередниками та територіальними органами ДСЗ. Для включення до переліку посередники повинні подати до цього відомства заяву. Форму такої заяви затверджено наказом Мінсоцполітики, що коментується. Посередники направляють до ДСЗ заяву рекомендованим листом з повідомленням про вручення. Заява підписується керівником суб’єкта господарювання та скріплюється печаткою.

Майте на увазі: ДСЗ уключає відомості про посередника до переліку та розміщує їх на своєму офіційному сайті протягом 5 робочих днів із дня отримання заяви.

 

Катерина Скрипкіна

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі