Теми статей
Обрати теми

Нацбанк вдосконалив порядок розрахунків за участю суб’єктів Криму

Національний банк України

Правління Нацбанку постановою від 16.12.2014 р. № 810 внесло зміни до своєї постанови «Про застосування окремих норм валютного законодавства під час режиму тимчасової окупації на території вільної економічної зони «Крим»« від 03.11.2014 р. № 699 (ср. ).

Зокрема, уточнено, що розрахунки між юридичними особами, фізичними особами — підприємцями, що зареєстровані на материковій території України (далі — юридичні особи), та суб’єктами Криму за поточними торговельними операціями здійснюються в іноземній валюті та/або гривні. Про шляхи вирішення проблем у розрахунках із суб’єктами ВЕЗ «Крим», які існували до цього, читайте у «Податки та бухгалтерський облік», 2014, № 100, с. 11.

Також цим документом, зокрема:

дозволено юридичним особам купувати іноземну валюту за поточними торговельними операціями, у тому числі за наявності в реєстрах митних декларацій інформації про ввезення товарів з території ВЕЗ «Крим» та їх випуск у вільний обіг на материковій території України;

— дозволено фізичним особам — суб’єктам Криму вносити готівкові кошти в іноземній валюті та гривнях на рахунок з метою погашення заборгованості перед банком за кредитним договором без документів, що підтверджують джерела походження коштів;

— визначено резидентом України фізичну особу, яка є внутрішньо переміщеною особою та отримала передбачену законодавством України довідку, що засвідчує її проживання на материковій території України.

Постанова від 16.12.2014 р. № 810 набрала чинності з 19 грудня 2014 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі