Теми статей
Обрати теми

Складаємо та подаємо фінансову звітність

Редакція ПБО
Стаття

Складаємо та подаємо фінансову звітність

Завершився черговий рік. Настав час підприємствам підбивати підсумки своєї діяльності в минулому році та готуватися відображати їх у звітності, у тому числі фінансовій. Про найважливіші особливості складання та подання фінансової звітності ми зараз із вами і поговоримо.

Наталя Білова, податковий експерт

 

Підприємства складають фінансову звітність із метою надання користувачам для прийняття рішень повної, правдивої та неупередженої інформації про свій фінансовий стан, результати діяльності та рух грошових коштів. Так зазначено у ст. 3 Закону про бухоблік і п. 4 розд. І НП(С)БО 1.

Давайте, шановні друзі, з’ясуємо, хто саме, кому, в якому обсязі та в які строки повинен подавати фінансову звітність.

Хто подає фінансову звітність

Фінансову звітність подають усі юридичні особи, створені відповідно до законодавства України (незалежно від організаційно-правової форми господарювання та форми власності), а також представництва іноземних суб’єктів господарської діяльності*, які зобов’язані вести бухгалтерський облік. На це вказує п. 1 Порядку № 419.

* У цій статті ми не розглядаємо порядок складання та подання фінансової звітності представництвами іноземних суб’єктів господарювання та бюджетними установами.

А п. 2 Порядку № 419 передбачає, що фінансову звітність та консолідовану фінансову звітність підприємства складають відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку (далі — НП(С)БО) або міжнародних стандартів фінансової звітності (далі — МСФЗ).

При цьому за МСФЗ фінансову звітність і консолідовану фінансову звітність складають:

1) з 01.01.2012 р.:

— публічні акціонерні товариства;

— банки;

— страховики;

2) з 01.01.2013 р.:

— підприємства, які провадять господарську діяльність з надання фінансових послуг, крім страхування та пенсійного забезпечення (розділ 64 КВЕД ДК 009:2010), за винятком діяльності з управління активами (група 64.3 КВЕД ДК 009:2010);

— підприємства, що провадять діяльність з недержавного пенсійного забезпечення (група 65.3 КВЕД ДК 009:2010);

3) з 01.01.2014 р.:

— підприємства, які провадять допоміжну діяльність у сферах фінансових послуг та страхування (розділ 66 КВЕД ДК 009:2010);

4) з 01.01.2015 р.:

— підприємства, що провадять діяльність з управління активами (група 64.3 КВЕД ДК 009:2010);

— кредитні спілки.

Крім того, за МСФЗ складають фінзвітність підприємства, які застосовують міжнародні стандарти за самостійним рішенням (ч. 3 ст. 121 Закону про бухоблік)

Увага! Якщо ви складаєте фінансову звітність за МСФЗ (в обов’язковому порядку або за самостійним рішенням), то, як зазначає Міністерство фінансів України в листі від 06.03.2012 р. № 31-08410-07-29/5792, для вас не є обов’язком складати фінзвітність відповідно до НП(С)БО. Це саме стосується і суб’єктів малого підприємництва, які застосовують МСФЗ. Вони в цьому випадку складають фінзвітність не згідно з П(С)БО 25, а спираючись на міжнародний стандарт фінансової звітності для малих і середніх підприємств. При цьому вони застосовують повний комплект (!) фінзвітних форм (п. 1 розд. IV НП(С)БО 1). Це підкреслює і Головне управління статистики в Тернопільській області в листі від 01.04.2013 р. № 05/2-10/55.

Відповідно, юридичні особи, які не застосовують МСФЗ, складають і подають фінансову звітність згідно з НП(С)БО.

Підприємства, що мають дочірні підприємства, крім фінансових звітів про власні господарські операції, складають і подають консолідовану фінансову звітність (ч. 1 ст. 12 Закону про бухоблік).

Об’єднання підприємств, крім власної звітності, складають і подають зведену фінансову звітність щодо всіх підприємств, які входять до їх складу, якщо це передбачено установчими документами об’єднань підприємств відповідно до законодавства (ч. 3 ст. 12 Закону про бухоблік).

Підприємства, що мають філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи, включають показники їх діяльності до своєї фінансової звітності (п. 6 розд. ІІ НП(С)БО 1).

Класифікацію підприємств для цілей складання та подання фінансової звітності наведемо в табл. 1 на с. 32.

Кому подається фінансова звітність

Коло користувачів фінансової звітності визначене ст. 14 Закону про бухоблік та п. 2 Порядку № 419. Відповідно до цих документів підприємства зобов’язані подавати річну фінансову звітність:

— органам, до сфери управління яких вони належать;

— трудовим колективам на їх вимогу;

— власникам (засновникам) згідно з установчими документами;

— органам виконавчої влади та іншим користувачам відповідно до законодавства.

До категорії згаданих «інших користувачів», яким слід подавати фінансову звітність, належать, зокрема, органи державної статистики та органи Міндоходів.

Так, необхідність подавати фінансову звітність органам державної статистики зафіксована у ст. 18 Закону № 2614 і п. 2 Порядку № 419. При цьому до фінансової звітності підприємства можуть додати довідку про згоду надавати дані з їх фінансової звітності органам державної влади. Якщо підприємство не згодне, щоб дані з його фінансової звітності передавалися органам державної влади, таку довідку органам держстатистики воно не подає (абзац десятий п. 2 Порядку № 419).

Підприємства — платники податку на прибуток разом із декларацією з цього податку подають фінансову звітність до органів Міндоходів у порядку, передбаченому для подання податкової декларації (п. 46.2 ПКУ і п. 2 Порядку № 419).

Зверніть увагу: платники податку на прибуток (крім малих підприємств) — «річники» подають разом із податково-прибутковою декларацією тільки річну фінансову звітність, а «квартальники» — відповідно, квартальну та річну фінзвітність.

Платники податку на прибуток — малі підприємства подають виключно річну фінансову звітність разом із річною податково-прибутковою декларацією, причому навіть якщо вони «квартальники».

До відома: платник податку на прибуток має право подати фінансову звітність до контролюючого органу в електронній формі засобами телекомунікаційного зв’язку. У такому разі йому надсилатимуться квитанції: перша і друга, як це передбачено розд. ІІІ Інструкції з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку, затвердженої наказом ДПАУ від 10.04.2008 р. № 233. Це випливає з консультації фахівців Міндоходів, розміщеної в підкатегорії 401.03 БЗ.

Неплатники податку на прибуток, зокрема єдиноподатники та ФСПшники, від подання фінансової звітності до органів Міндоходів звільнені (п. 46.2 ПКУ)

А ще всі підприємства (крім бюджетних установ) до 1 червня зобов’язані за підсумками року подавати (надсилати рекомендованим листом) фінансову звітність у складі Балансу та Звіту про фінансові результати державному реєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи (ч. 3 ст. 14 Закону про бухоблік).

Таблиця 1. Класифікація підприємств для цілей складання та подання фінансової звітності

Суб’єкт

 

 

Критерій

Суб’єкт великого підприємництва (ч. 3 ст. 55 ГКУ)

Суб’єкт середнього підприємництва (ч. 3 ст. 55 ГКУ)

Суб’єкт малого підприємництва (ч. 3 ст. 55 ГКУ)

Платник єдиного податку — юрособа

Платник податку на прибуток за ставкою 0 % (п. 154.6 ПКУ)

суб’єкт малого підприємництва

суб’єкт мікропідприємництва

група 4 (п.п. 4 п. 291.4 ПКУ)

група 6 (п.п. 6 п. 291.4 ПКУ)

Дохід

Річний дохід від будь-якої діяльності перевищує 50 млн євро (у гривневому еквіваленті за середньорічним курсом НБУ*)

Усі інші суб’єкти господарювання, які не належать до суб’єктів великого і малого підприємництва

Річний дохід від будь-якої діяльності не перевищує 10 млн євро (у гривневому еквіваленті за середньо-річним курсом НБУ*)

Річний дохід від будь-якої діяльності не перевищує 2 млн євро (у гривневому еквіваленті за середньорічним курсом НБУ*)

Обсяг доходу протягом календарного року не перевищує 5 млн грн.

Обсяг доходу протягом календарного року не перевищує 20 млн грн.

Обсяг доходу в кожному звітному періоді наростаючим підсумком з початку року не перевищує 3 млн грн.

Кількість найманих працівників

Середня чисельність працівників* за календарний рік перевищує 250 осіб

Середня чисельність працівників* за календарний рік не перевищує 50 осіб

Середня чисельність працівників* за календарний рік не перевищує 10 осіб

Середньооблікова кількість працівників протягом календарного року не перевищує 50 осіб

Без обмежень

Обмеження за середньообліковою кількістю працівників для підприємств, створених до 01.04.2011 р.

Інші обмеження

Загальні обмеження для єдиноподатників, передбачені п. 291.5 ПКУ

Нарахована за місяць зарплата працівників не менше 2 мінзарплат та інші з п. 154.6 ПКУ

* Наші рекомендації стосовно того, як визначати середньорічний курс НБУ та середню чисельність працівників, ви можете знайти в газеті «Податки та бухгалтерський облік», 2012, № 36 — 37, с. 38; 2013, № 52, с. 10. А НБУ роз’яснив, як визначати середньорічний курс, у листі від 22.03.2004 р. № 13-410/1390.

 

Що є звітним періодом для цілей фінансової звітності

Звітним періодом для складання фінансової звітності є календарний рік (ч. 1 ст. 13 Закону про бухоблік).

Водночас усі підприємства (за винятком платників податку на прибуток за ставкою 0 % та суб’єктів мікропідприємництва) зобов’язані подавати відповідному органу (зокрема, органу статистики) проміжну фінансову звітність у складі Балансу та Звіту про фінансові результати. Ці форми звітності потрібно подавати щокварталу. Складають фінзвітність наростаючим підсумком з початку звітного року, Баланс — станом на кінець останнього дня кварталу (року) (ч. 1 ст. 13 Закону про бухоблік).

Важливо! Суб’єктів мікропідприємництва абзац 14 п. 2 Порядку № 419 звільняє тільки від подання до відповідних органів квартальної (проміжної) звітності. Проте складати її вони повинні, оскільки від складання такої звітності звільнені виключно «нульовики», тобто підприємства, що відповідають критеріям із п. 154.6 ПКУ (ч. 7 ст. 11 Закону про бухоблік).

А ось як складається ситуація у новостворених підприємств. У них перший звітний період згідно з ч. 2 ст. 13 Закону про бухоблік може бути менше 12 місяців, але не може бути більше 15 місяців. Тому підприємства, які були зареєстровані в період з 1 жовтня по 31 грудня 2013 року, річну фінансову звітність за цей період можуть не складати. Перший звітний період для них буде з дати реєстрації по 31 грудня 2014 року.

У які строки подається фінансова звітність

Строки подання фінансової звітності встановлено Порядком № 419. Наведемо їх у табл. 2 на с. 34.

Водночас для особливих випадків Порядок № 419 обумовлює інші строки подання фінансової звітності. Так, консолідовану фінансову звітність власникам (засновникам) потрібно подавати у визначені ними строки, але не пізніше 15 квітня наступного за звітним року (п. 11 Порядку № 419). Також не пізніше 15 квітня наступного за звітним року подають зведену фінансову звітність (п. 8 Порядку № 419).

Державному реєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи річна фінансова звітність (у складі Балансу та Звіту про фінансові результати) подається не пізніше ніж до 1 червня року, наступного за звітним (ч. 3 ст. 14 Закону про бухоблік).

Датою подання фінансової звітності вважається день її фактичного передання за призначенням (п. 4 Порядку № 419)

А якщо фінансову звітність ви надсилаєте поштою, то датою її подання вважається дата отримання адресатом, зазначена на штемпелі підприємства зв’язку, яке обслуговує адресата.

Також майте на увазі: якщо граничний строк подання фінансової звітності припадає на неробочий день, то такий строк переноситься на перший після вихідного робочий день (п. 10 Порядку № 419).

Суб’єкти господарювання, які зобов’язані оприлюднити (тобто розмістити на власній веб-сторінці та опублікувати в періодичних або неперіодичних виданнях) річну фінансову та річну консолідовану звітність разом з аудиторським висновком, роблять це не пізніше 30 квітня наступного за звітним року. До таких суб’єктів господарювання належать пуб­лічні акціонерні товариства, підприємства — емітенти іпотечних облігацій, іпотечних сертифікатів, облігацій підприємств та сертифікатів фондів операцій з нерухомістю, а також професійні учасники фондового ринку, банки, страховики, інші фінансові установи (ч. 4 ст. 14 Закону про бухоблік).

А от підприємства — суб’єкти електроенергетики, які не зобов’язані публікувати фінансову звітність, забезпечують доступність відповідної фінансової звітності для ознайомлення громадськості за місцезнаходженням виконавчого органу такого підприємства.

Важливо! У складі фінансової звітності за 2013 рік не потрібно наводити інформацію про постійні та тимчасові податкові різниці за передбаченою додатком до ПБО 27 формою.

Нагадаємо, що згідно з п. 1 підрозд. 4 розд. ХХ ПКУ платники податку на прибуток повинні були подавати фінансову звітність з урахуванням податкових різниць починаючи зі звітних періодів 2014 року. Проте відповідно до змін до п. 46.2 ПКУ, що набрали чинності 01.01.2014 р., з 2014 року платники податку на прибуток не зобов’язані, а мають право наводити у фінзвітності тимчасові та постійні податкові різниці.

Ми розповіли вам про основні нюанси, які потрібно знати, щоб правильно скласти та своєчасно подати фінансову звітність. Хай це виходить у вас легко!

Таблиця 2. Склад, порядок і строки подання фінансової звітності

Суб’єкти підприємництва

Період складання

Склад фінансової звітності

Строки подання

до органів Міндоходів (разом із відповідною декларацією з податку на прибуток)

до органів державної статистики

1

2

3

4

5

1. Облік відповідно до НП(С)БО

1.1. Платники податку на прибуток

Суб’єкти великого і середнього підприємництва

Квартал

1) форма № 1 «Баланс (Звіт про фінансовий стан)»; 2) форма № 2 «Звіт про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід)»

протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу (за умови подання квартальної декларації з податку на прибуток)**

не пізніше 25 числа місяця, наступного за звітним кварталом

Рік

1) форма № 1 «Баланс (Звіт про фінансовий стан)»; 2) форма № 2 «Звіт про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід)»; 3) форма № 3 «Звіт про рух грошових коштів (за прямим методом)» або форма № 3-н «Звіт про рух грошових коштів (за непрямим методом)*»; 4) форма № 4 «Звіт про власний капітал»; 5) форма № 5 «Примітки до річної фінансової звітності»; 6) форма № 6 «Додаток до Приміток до річної фінансової звітності «Інформація за сегментами»

1) «звичайні» платники податків — залежно від звітного періоду (квартал або рік) — відповідно протягом 40 або 60 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного**; 2) сільгоспвиробники згідно зі ст. 155 ПКУ — протягом 60 календарних днів, наступних за останнім календарним днем червня***

не пізніше 28 лютого наступного за звітним року

Суб’єкти малого підприємництва (крім «нульовиків» та суб’єктів мікропідприємництва)

Квартал

Фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва: 1) форма № 1-м «Баланс»; 2) форма № 2-м «Звіт про фінансові результати»

не пізніше 25 числа місяця, наступного за звітним кварталом

Рік

1) «звичайні» платники податків — залежно від звітного періоду (квартал або рік) — відповідно протягом 40 або 60 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного року**; 2) сільгоспвиробники згідно зі ст. 155 ПКУ — протягом 60 календарних днів, наступних за останнім календарним днем червня***

не пізніше 28 лютого наступного за звітним року

Суб’єкти мікропідприємництва

Рік

Фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва: 1) форма № 1-м «Баланс»; 2) форма № 2-м «Звіт про фінансові результати»

1) «звичайні» платники податків — залежно від звітного періоду (квартал або рік) — відповідно протягом 40 або 60 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного року**; 2) сільгоспвиробники згідно зі ст. 155 ПКУ — протягом 60 календарних днів, наступних за останнім календарним днем червня***

не пізніше 28 лютого наступного за звітним року

Суб’єкти малого підприємництва, які сплачують податок на прибуток за нульовою ставкою згідно з п. 154.6 ПКУ

Рік

Спрощений фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва: 1) форма № 1-мс «Баланс»; 2) форма № 2-мс «Звіт про фінансові результати»

1) «звичайні» платники податків — протягом 60 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного року; 2) сільгоспвиробники згідно зі ст. 155 ПКУ — протягом 60 календарних днів, наступних за останнім календарним днем червня***

не пізніше 28 лютого наступного за звітним року

* Підприємства мають право самостійно обрати спосіб складання цього звіту прямим чи непрямим методом із застосуванням відповідної форми (п. 9 розд. II НП(С)БО 1). ** Для більшості платників податку на прибуток звітним (податковим) періодом є календарний рік. Вони подають декларацію з цього податку протягом 60 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного року. Звітувати з податку на прибуток поквартально можуть/зобов’язані тільки платники, у яких виникли ситуації, описані в абзацах дев’ятому і десятому п. 57.1 ПКУ (наприклад, отримання збитку за підсумками I кварталу). *** Для виробників сільськогосподарської продукції, визначених ст. 155 ПКУ, річний податковий період починається з 1 липня поточного звітного року і закінчується 30 червня наступного звітного року (абзац другий п.п. 152.9.1 ПКУ).

1.2. Платники єдиного податку

1.2.1. Група 4

Платники єдиного податку групи 4, які не відповідають критеріям суб’єкта мікропідприємництва

Квартал

Спрощений фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва: 1) форма № 1-мс «Баланс»; 2) форма № 2-мс «Звіт про фінансові результати»

не пізніше 25 числа місяця, наступного за звітним кварталом

Рік

не пізніше 28 лютого наступного за звітним року

Платники єдиного податку групи 4, які відповідають критеріям суб’єкта мікропідприємництва

Рік

Спрощений фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва: 1) форма № 1-мс «Баланс»; 2) форма № 2-мс «Звіт про фінансові результати»

не пізніше 28 лютого наступного за звітним року

1.2.2. Група 6

Платники єдиного податку групи 6, які відповідають критеріям суб’єкта мікропідприємництва

Рік

Фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва: 1) форма № 1-м «Баланс»; 2) форма № 2-м «Звіт про фінансові результати»

не пізніше 28 лютого наступного за звітним року

Платники єдиного податку групи 6, які відповідають критеріям суб’єкта малого підприємництва (крім суб’єктів мікропідприємництва)

Квартал

Фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва: 1) форма № 1-м «Баланс»; 2) форма № 2-м «Звіт про фінансові результати»

не пізніше 25 числа місяця, наступного за звітним кварталом

Рік

не пізніше 28 лютого наступного за звітним року

Платники єдиного податку групи 6, які не відповідають критеріям суб’єкта малого підприємництва

Квартал

1) форма № 1 «Баланс (Звіт про фінансовий стан)»; 2) форма № 2 «Звіт про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід)»

не пізніше 25 числа місяця, наступного за звітним кварталом

Рік

1) форма № 1 «Баланс (Звіт про фінансовий стан)»; 2) форма № 2 «Звіт про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід)»; 3) форма № 3 «Звіт про рух грошових коштів (за прямим методом)» або форма № 3-н «Звіт про рух грошових коштів (за непрямим методом)»; 4) форма № 4 «Звіт про власний капітал»; 5) форма № 5 «Примітки до річної фінансової звітності»; 6) форма № 6 «Додаток до Приміток до річної фінансової звітності «Інформація за сегментами»

не пізніше 28 лютого наступного за звітним року

2. Облік згідно з МСФЗ (з використанням форм звітності відповідно до НП(С)БО 1)

1) суб’єкти господарської діяльності, які зобов’язані складати фінансову звітність відповідно до МСФЗ; 2) інші підприємства, що добровільно перейшли на МСФЗ

Квартал

1) форма № 1 «Баланс (Звіт про фінансовий стан)»; 2) форма № 2 «Звіт про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід)»

Великі та середні суб’єкти господарювання, які є платниками податку на прибуток, зобов’язані подавати фінансову звітність (квартальну або річну) разом із декларацією з податку на прибуток

не пізніше 25 числа місяця, наступного за звітним кварталом

Рік

1) форма № 1 «Баланс (Звіт про фінансовий стан)»; 2) форма № 2 «Звіт про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід)»; 3) форма № 3 «Звіт про рух грошових коштів (за прямим методом)» або форма № 3-н «Звіт про рух грошових коштів (за непрямим методом)»; 4) форма № 4 «Звіт про власний капітал»; 5) примітки, що складаються зі стислого огляду основних принципів облікової політики та іншої пояснювальної інформації; 6) звіт про фінансовий стан на початок найбільш раннього порівняльного періоду, в якому суб’єкт господарювання застосовує облікову політику ретроспективно, або здійснює ретроспективний перерахунок статей своєї фінансової звітності, або в якому він перекваліфіковує статті про свою фінансову звітність

Малі підприємства — платники податку на прибуток подають разом із податково-прибутковою декларацією тільки річну фінзвітність. Компанію їм складають платники податку на прибуток — «річники» та «нульовики». Суб’єкти господарювання, які є платниками єдиного податку, фінансову звітність до органів Міндоходів не подають

не пізніше 28 лютого наступного за звітним року

 

 

висновки


img 1
 
 
  • Фінансову звітність підприємства складають відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності.

  • Суб’єкти малого підприємництва, які застосовують МСФЗ, складають фінзвітність не відповідно до П(С)БО 25, а за міжнародним стандартом фінансової звітності для малих і середніх підприємств, застосовуючи повний комплект фінзвітних форм із НП(С)БО 1.

  • Звітним періодом для складання фінансової звітності є календарний рік (ч. 1 ст. 13 Закону про бухоблік).

  • Датою подання фінансової звітності вважається день її фактичного передання за призначенням (п. 4 Порядку № 419).

  • У складі фінансової звітності за 2013 рік не наводимо інформацію про постійні та тимчасові податкові різниці за передбаченою додатком до ПБО 27 формою.

 

Документи статті

  1. ПКУ — Податковий кодекс України від 02.12.2010 р. № 2755-VI.

  2. ГКУ — Господарський кодекс України від 16.01.2003 р. № 436-IV.

  3. Закон № 2614 — Закон України «Про державну статистику» від 17.09.92 р. № 2614-XII.

  4. Закон про бухоблік — Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.99 р. № 996-ХIV.

  5. Порядок № 419 — Порядок подання фінансової звітності, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2000 р. № 419.

  6. НП(С)БО 1 — Національне положення (стандарт) бухгалтерського обліку 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності», затверджене наказом Міністерства фінансів України від 07.02.2013 р. № 73.

  7. П(С)БО 25 — Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 25 «Фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва», затверджене наказом Міністерства фінансів України від 25.02.2000 р. № 39.

  8. ПБО 27 — Положення бухгалтерського обліку «Податкові різниці», затверджене наказом Міністерства фінансів України від 25.01.2011 р. № 27.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі