Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Затверджено нову форму ТТН!

Редакція ПБО
Новини від 05.12.2013 р. № 983

Затверджено нову форму ТТН!

Мінінфраструктури України наказом від 05.12.2013 р. № 983 внесло зміни до Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні, затверджених наказом Мінтрансу України від 14.10.97 р. № 363.

Так, змінами, зокрема, вилучено положення про подорожні листи вантажного автомобіля.

Також установлено, що основним документом на перевезення вантажів є товарно-транспортна накладна (далі — ТТН).

Нагадаємо, що нещодавно Мінінфраструктури спільно з Мінекономрозвитку України наказом від 10.12.2013 р. № 1005/1454 визнали такими, що втратили чинність, типові форми первинного обліку роботи вантажного автомобіля, зокрема, ф. № 2 «Подорожній лист вантажного автомобіля» і ф. № 1-ТН «Товарно-транспортна накладна». Про це ми вже повідомляли у статті «Прощавай, ТТН! Прощавай, «вантажний» подорожній лист!» («Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 103, с. 3).

Зверніть увагу, що тепер Мінінфраструктури розробило свою форму ТТН, яку наведено в додатку 7 до цих Правил. Нова форма ТТН простіша і в ній не передбачений розрахунок вартості перевезення. При цьому змінами встановлено, що рахунки за виконані перевезення повинні виписуватися на підставі належно оформлених ТТН.

Наказ № 983 набере чинності з дня офіційної опублікування. На день підготовки номера документ офіційно не опубліковано.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі