Теми статей
Обрати теми

Пошта редакції. Чи потрібно подавати додаток 7 до декларації з ПДВ, якщо податковий кредит не розподілявся

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Чи потрібно подавати додаток Д7 до декларації з ПДВ, якщо податковий кредит не розподілявся

Наше підприємство не здійснює ПДВ-пільгованих операцій, податковий кредит не розподіляємо. Чи потрібно разом із декларацією з ПДВ за грудень 2013 року подавати додаток Д7?

(м. Харків)

На наше глибоке переконання, якщо ваше підприємство не здійснює розподіл податкового кредиту згідно зі ст. 199 ПКУ та не застосовує касовий метод визначення податкових зобов’язань і податкового кредиту відповідно до п. 187.10 ПКУ, то додаток Д7 разом із декларацією з ПДВ подавати не потрібно.

На жаль, наскільки нам відомо зі звернень читачів, під час прийняття декларацій з ПДВ за грудень 2013 року податківці на місцях раз по раз вимагали подання цього додатка навіть тими платниками ПДВ, які до зазначених вище статей ПКУ жодного відношення не мають. Ми з цим погодитися не можемо.

Пояснення просте — у Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженому наказом Міністерства фінансів України від 25.11.2011 р. № 1492 (втратив чинність, але саме ним слід керуватися при складанні звітності з ПДВ за останній звітний період 2013 року), є пряма норма, що регламентує порядок подання додатків до декларації. Вона свідчить: у складі декларації подаються передбачені цим Порядком додатки (у разі заповнення даних у відповідних рядках декларації) та копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних. Така ж норма є й у чинному сьогодні Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженому наказом Міністерства доходів і зборів України від 13.11.2013 р. № 678.

Отже, якщо підприємство не заповнює ряд. 15, 16.4, 16.6 декларації, то подавати додаток Д7 немає підстав (зрозуміло, крім випадку застосування касового методу згідно з п. 187.10 ПКУ, — у такому разі слід заповнити табл. 4 додатка Д7).

 

М. Вишневський, податковий експерт

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі