Теми статей
Обрати теми

Уряд затвердив новий перелік медвиробів, які оподатковуються ПДВ за ставкою 7 %

Кабінет Міністрів України
Новини законодавства.

Кабмін постановою від 01.07.2014 р. № 216 затвердив новий Перелік медичних виробів, операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України яких підлягають обкладенню податком на додану вартість за ставкою 7 відсотків.

Зауважимо, що у новому Переліку ви не знайдете список медичних виробів, як це було у попередньому документі. Замість цього уряд установив, що до «пільгового» Переліку належать медичні вироби, для визначення яких вживаються такі терміни:

«активний медичний виріб, який імплантують» — у значенні, наведеному в п.п. 2 п. 2 Технічного регламенту щодо активних медичних виробів, які імплантують, затвердженого постановою КМУ від 02.10.2013 р. № 755;

«медичний виріб» — у значенні, наведеному в п.п. 9 п. 2 Технічного регламенту щодо медичних виробів, затвердженого постановою КМУ від 02.10.2013 р. № 753;

«медичний виріб для діагностики in vitro (клінічної лабораторної діагностики)» — у значенні, наведеному в п.п. 9 п. 2 Технічного регламенту щодо медичних виробів для діагностики in vitro, затвердженого постановою КМУ від 02.10.2013 р. № 754.

Як зазначено у тексті постанови № 216, вона набирає чинності з 1 липня 2014 року. Водночас за загальним правилом урядові постанови набирають чинності не раніше для офіційного опублікування. Це відбулося 2 липня 2014 року у газеті «Урядовий курь’єр», 2014, № 116.

Теги ПДВ
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі