Теми статей
Обрати теми

Щодо оплати листка непрацездатності за час санаторно-курортного лікування

Редакція ПБО
Лист від 22.01.2014 р. № 04-29-164
img 1

лікарняні

img 2

Щодо оплати листка непрацездатності за час санаторно-курортного лікування

Лист Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 22.01.2014 р. № 04-29-164

 

Виконавча дирекція Фонду соціального страху­вання з тимчасової втрати працездатності розглянула Ваше звернення щодо виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності інвалідам війни та прирівняним до них особам у разі надання їм путівки на санаторно-курортне лікування та повідомляє наступне.

Відповідно до ст. 51 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 № 2240 (далі — Закон № 2240) підставою для призначення допомоги по тимчасовій непраце­здатності є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності.

Відповідно до пп. 7.1 та 7.2 Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян від 13.11.2001 № 455, листок непрацездатності на період санаторно-курортного лікування видається на термін лікування та проїзду до санаторно-курортного закладу і назад, але з урахуванням тривалості щорічної (основної та додаткової) відпустки. Крім того, листок непрацездатності видається до від’їзду в санаторно-курортний заклад при наявності путівки, довідки з місця роботи про тривалість щорічної (основної та додаткової) відпустки та картки санаторно-курортного відбору.

Згідно із п. 10 ст. 35 Закону № 2240 допомога по тимчасовій непрацездатності в разі здійснення санаторно-курортного лікування надається застрахованій особі, якщо тривалість щорічної (основної та додаткової) відпустки недостатня для лікування та проїзду до санаторно-курортного закладу і назад.

Отже, допомога по тимчасовій непрацездатності застрахованим особам (в тому числі інвалідам війни та прирівняним до них особам) у разі надання їм путівки на санаторно-курортне лікування виплачується Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на загальних підставах.

 

Заступник директора Т. Нагорна

коментар редакції


img 3

Їдете до санаторію підлікуватися? На оплату листка непрацездатності не розраховуйте

 

Фахівці Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі — ФТВП) в листі, що коментується, роз’яснили порядок оплати листка непрацездатності у випадку санаторно-курортного лікування.

Відповідно до п. 8 ч. 1 ст. 35 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 р. № 2240-III (далі — Закон № 2240) допомога по тимчасовій непрацездатності надається в разі санаторно-курортного лікування. Проте вже в ч. 10 цієї ж статті знаходимо умову: допомогу нададуть, тільки якщо тривалість щорічної (основної і додаткової) відпустки недостатня для лікування та проїзду до санаторно-курортного закладу і назад. Причому тривалість відпустки має враховуватися ще при видачі листка непрацездатності. Його видадуть тільки за наявності путівки, картки санаторно-курортного відбору та довідки з місця роботи про тривалість щорічної (основної та додаткової) відпустки. Зверніть увагу: тут ідеться про повну тривалість щорічної відпустки, встановленої для працівника згідно із законодавством, а не про її невикористану частину на момент надання путівки.

Нагадаємо, що в загальному випадку тривалість щорічної відпустки повинна становити не менше 24 календарних днів (ч. 1 ст. 6 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР, далі — Закон про відпустки). Якщо працівник отримав путівку для санаторно-курортного лікування, щорічну відпустку повної тривалості йому нададуть навіть у перший рік роботи до спливання шестимісячного строку безперервної роботи на цьому підприємстві (п. 9 ч. 7 ст. 10 Закону про відпустки).

Тривалість санаторно-курортного лікування, яке застрахована особа проходить на підставі путівки, — 18, 21, 24 або 45 діб (п. 1.3 Порядку отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що сплачується за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою правління ФТВП від 25.02.2009 р. № 12). Проте на практиці санаторно-курортні путівки надають, як правило, на 21 день. Тому законодавчо встановленої мінімальної тривалості щорічної відпустки буде достатньо і для лікування, і для проїзду до будь-якого вітчизняного санаторно-курортного закладу. Це фактично виключає ситуацію, коли працівнику виплатять допомогу по тимчасовій непрацездатності в разі санаторно-курортного лікування.

Єдиний випадок, коли не враховуватимуть тривалість щорічної відпустки, наведено в абзаці другому ч. 10 ст. 35 Закону № 2240. Допомогу по тимчасовій непрацездатності нададуть за весь час перебування в санаторно-курортному закладі (з урахуванням часу на проїзд до санаторно-курортного закладу й у зворотному напрямі), якщо працівника направили на лікування до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань і травм безпосередньо зі стаціонару лікувального закладу.

Що ж робити, якщо на момент отримання «звичайної» санаторно-курортної путівки ви використали відпустку? Виходом із ситуації, що склалася, може бути відпустка без збереження заробітної плати. Так, згідно з п. 11 ч. 1 ст. 25 Закону про відпустки така відпустка надається працівникам для завершення санаторно-курортного лікування тривалістю, визначеною в медичному висновку.

Як справедливо зазначили фахівці ФТВП, для інвалідів війни та прирівняних до них осіб діє загальний порядок оплати періоду тимчасової непрацездатності у зв’язку із санаторно-курортним лікуванням. Жодних пільг для таких осіб Закон № 2240 не передбачає.

 

 Катерина Скрипкіна

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі