Теми статей
Обрати теми

Реєстрація платників ПДВ здійснюється за новим Положенням

Міністерство фінансів України

Мінфін наказом від 14.11.14 р. № 1130 затвердив нове Положення про реєстрацію платників платників податку на додану вартість (далі — Положення).

У новому Положенні більшість норм залишилася від попереднього аналогічного документа. Водночас звернемо увагу на такі нововведення.

Установлено, що з 1 червня 2014 року вважається анульованою реєстрація осіб як платників ПДВ, які станом на 31 травня 2014 року мали місцезнаходження (місце проживання) та перебували на обліку в контролюючих органах на території АР Крим або міста Севастополя. Таке анулювання здійснюють за рішенням контролюючого органу.

Відновлення ПДВ-реєстрації зазначених платників проводиться:

— після евакуації особи на іншу територію України або

— внаслідок завершення строку тимчасової окупації шляхом реєстрації особи платником ПДВ.

У Положенні передбачено «оптове» анулювання реєстрації платників ПДВ. Так, якщо для певної групи платників ПДВ наявні однакові підстави для анулювання, визначені Положенням, то контролюючий орган може скласти рішення про анулювання за формою № 7-РПДВ (додаток 7 до Положення). В додатку до такого рішення наводиться перелік платників ПДВ, які підлягають анулюванню.

Платники податків, які уклали з відповідним контролюючим органом договір про визнання електронних документів, можуть подати в електронній формі не тільки реєстраційну заяву, але й запит про отримання витягу з реєстру платників ПДВ (ф. № 1-ЗВР).

При цьому ДФСУ протягом 2 робочих днів від дати надходження такого запиту має надсилати витяг на адресу електронної пошти платника ПДВ, з якої надійшов запит.

Наказ від 14.11.2014 р. № 1130 набрав чинності з 19 листопада 2014 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі