Теми статей
Обрати теми

Взяття рахунків на податковий облік — відтепер миттєво?

Верховна Рада України
Парламент ухвалив Закон України «Про внесення змін до статті 69 Податкового кодексу України щодо спрощення умов ведення бізнесу» (базовий законопроект від 16.03.2015 р. № 2381).

Законом запроваджується принцип мовчазної згоди у сфері оподаткування, зокрема в частині повідомлення про взяття контролюючими органами рахунків платників податків на облік, який здійснюється у режимі реального часу.

Установлено, що контролюючий орган після отримання від банку або фінансової установи повідомлення про відкриття рахунка зобов’язаний у режимі реального часу взяти рахунок на облік або надіслати повідомлення про відмову у взятті контролюючим органом такого рахунка на облік із зазначенням підстав, а також розмістити в одноденний термін зазначені повідомлення на своєму офіційному веб-сайті.

Датою початку видаткових операцій за рахунком платника податків у банках та інших фінустановах буде дата (із зазначенням часу) повідомлення банком або іншою фінустановою контролюючого органу про відкриття рахунка.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі