Теми статей
Обрати теми

Податкові пільги для підприємців з АТО

ДФСУ в листі від 18.06.2015 р. № 5837/М/99-99-17-02-02-14 роз’яснює нюанси надання податкових пільг підприємцям, зареєстрованим в органах ГФС, розташованих на території проведення АТО. Йдеться про пільги, передбачені в Законі України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» від 02.09.2014 р. № 1669-VII (далі — Закон № 1669).

1. ЄСВ. Платники, які перебувають на обліку в органах ГФС, розташованих на території проведення АТО, звільнені від обов’язків нарахування та сплати ЄСВ та подання звітності на період АТО. Для підтвердження цього права слід не пізніше 30 календарних днів, наступних за днем закінчення АТО, подати до органу ГФС заяву і сертифікат Торгово-промислової палати України (далі — ТПП), який підтверджує настання обставин непереборної сили (форс-мажору).

Водночас, ДФСУ вважає, що Закон № 1669 не звільнив таких платників ЄСВ від виконання своїх обов’язків повністю. Тому нараховувати та сплачувати ЄСВ зазначені платники повинні після закінчення АТО.

2. Плата за землю. Закон № 1669 звільняє суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території проведення АТО, від плати за користування земельними ділянками державної та комунальної власності. Проте автори листа зазначають, що відповідні зміни поки не внесені до Податкового кодексу України. Також не розроблений порядок застосування даної податкової пільги.

3. Продовження граничних строків подання податкової звітності. Платники Донецької та Луганської областей вправі звернутися до податкового органу за своїм місцезнаходженням із заявою про продовження граничних строків подання податкової звітності через дію обставин непереборної сили. Таку заяву слід подати протягом 30 календарних днів, наступних за днем закінчення дії таких обставин, із сертифікатом ТПП.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі