Теми статей
Обрати теми

НБУ продовжив обов’язковий продаж валюти

Правління НБУ постановою «Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках України» від 04.12.2015 р. № 863 продовжило до 4 березня 2016 року (включно) дію таких вимог, як обов’язковий продаж надходжень в Україну в іноземній валюті на користь юридичних осіб у розмірі 75 %, розрахунки за операціями з експорту та імпорту товарів у строк до 90 днів, заборона дострокового погашення резидентами кредитів, позик в іноземній валюті за договорами з нерезидентами та інші.

Також регулятор установив, що банк може купувати іноземну валюту лише для тих клієнтів-резидентів, у яких загальна сума валютних коштів, розміщених на поточних і депозитних рахунках та на балансових рахунках 2602, менша ніж 25 000 дол. США. Цей крок, на думку НБУ, має спонукати клієнтів банків використовувати власні кошти в іноземній валюті для виконання своїх валютних зобов’язань.

Постанова набула чинності з 5 грудня 2015 року і діятиме до 4 березня 2016 року включно.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі