Теми статей
Обрати теми

Реєстрація проживання громадян — за місцевою владою

Парламент прийняв Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг» (базовий законопроект від 02.06.2015 р. № 2984).

Зокрема, органам місцевого самоврядування будуть надані повноваження реєстрації місця проживання громадян та ведення відповідного реєстру. Це покликано позбавити жителів необхідності збирати відповідні довідки про склад сім’ї та адресу місця проживання, які потрібні для отримання соціальних послуг.

Закон також спрощує процедуру отримання інформації з Державного земельного кадастру, оскільки таку інформацію матимуть право надавати посадові особи органів місцевого самоврядування. Ця інформація надаватиметься і в електронному вигляді, зокрема, нотаріусами та державними реєстраторами речових прав, що забезпечить швидше і якісніше надання ними послуг.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі