Теми статей
Обрати теми

«Металобрухтна» пільга знову не діє!

Державна фіскальна служба України
Фахівці головного фіскального відомства у листі від 19.01.2015 р. № 1403/7/99-99-19-03-01-17 знову відстоюють фіскальну позицію щодо застосування «металобрухтної» пільги.

З одного боку, вони згодні, що у ПКУ передбачено продовження до 1 січня 2017 року режиму звільнення від обкладення ПДВ операцій з постачання, у тому числі операцій з імпорту, відходів та брухту чорних і кольорових металів, а також паперу та картону для утилізації (макулатури та відходів) товарної позиції 4707 згідно з УКТ ЗЕД (п. 23 підрозд. 2 розд. ХХ ПКУ).

З іншого боку, вони наполягають, що застосовувати цю пільгу можна буде лише після затвердження Кабміном відповідних переліків відходів та брухту чорних і кольорових металів.

При цьому постанова КМУ від 05.02.2014 р. № 43, якою було визначено «пільгові металобрухтні» переліки на 2014 рік, діяла лише до 1 січня 2015 року.

У зв’язку із викладеним податківці зробили вис­новок: до затвердження урядом нових переліків відходів та брухту чорних і кольорових металів чи продовження дії попередніх оподаткування операцій з постачання таких відходів здійснюється за ставкою ПДВ 20 %.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі