ПК за «запізнілими» ПН 2014 року, що не підлягають реєстрації

Адамович Н., Клиженко Я., Костюк Д., Мірошниченко В., Нестеренко М., Павленко О., Савченко О., Солошенко Л., Ушакова Л., Хмелевська О., Хмелевський І.
Як бути з ПН, які у 2014 році не підлягали обов’язковій реєстрації? Чи можна такі «запізнілі» ПН уключати до ПК у 2015 році?

Питання виникло через ПКУ. Адже він жодним словом не обмовився про долю «старих» ПН. Немає чітких роз’яснень і від податківців. А тим часом з 01.01.2015 р. пп. 198.6, 201.10 ПКУ визнають ПК тільки за зареєстрованими ПН.

На наш погляд, ця умова не повинна стосуватися «старих» (що не підлягають обов’язковій реєстрації) ПН 2014 року. Тому вважаємо, що запізнілі «старі» ПН можна включати до ПК у 2015 році. Такий висновок можна зробити з п. 7 Порядку № 1129. Дивіться, цей пункт свідчить: немає права на ПК тільки за тими незареєстрованими ПН, які до 01.01.2015 р. підлягали обов’язковій реєстрації, але не були зареєстровані. Такі незареєстровані ПН дійсно не дають права на ПК.

А ось за ПН, що не підлягають обов’язковій реєстрації, ПК не можна ставити під сумнів. Адже ці ПН оформлені за всіма правилами, вони, як і раніше, дійсні. Тому «запізнілі» незареєстровані ПН 2014 року (що не підлягають обов’язковій реєстрації) повинні потрапляти до ПК у 2015 році.

Особливо якщо врахувати, що й до січневої реєстрації ПН податківці поставилися лояльно. Адже в січні дозволялося за бажанням реєструвати січневі ПН, що не підлягають обов’язковій реєстрації (див. лист № 1403). Отже, у таких незареєстрованих ПН є всі підстави потрапити до ПК. У тому числі ПК повинні формувати й незареєстровані запізнілі ПН 2014 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі