Теми статей
Обрати теми

Очікуємо на імпортний збір

Верховна Рада України
Верховна Рада прийняла Закон, який вводить тимчасовий (строком на 12 місяців) додатковий збір з усіх імпортних товарів, крім життєво необхідних товарів та енергоносіїв (базовий законопроект від 22.12.2014 р. № 1562).

Закон передбачає, що додатковий імпортний збір справляється з товарів, які ввозяться на митну територію України в режимі імпорту, незалежно від країни їх походження.

Імпорт продовольчих товарів (товарні групи 1 — 24 згідно з УКТ ЗЕД) оподатковується імпортним збором за ставкою 10 %, решта товарів (групи 25 — 97) — за ставкою 5 %.

Крім того, запроваджується ставка імпортного збору 10 % для товарів, що підлягають оподаткуванню ввізним митом згідно зі ст. 374 Митного кодексу України (далі — МКУ). Нагадаємо, в цій статті прописаний порядок ввезення (пересилання) громадянами товарів в Україну.

Від оподаткування цим збором звільнені природний газ, енергетичне вугілля, паливо для АЕС, нафта, нафтопродукти (бензин, дизпаливо), мазут, ліки, препарати для гемодіалізу та лікування онкологічних захворювань, банкноти і банківські метали, гуманітарна допомога, а також товари, звільнені від сплати ввізного мита відповідно до міждержавних домовленостей.

Також парламент ухвалив Закон України «Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо стабілізації платіжного балансу)» (базовий законопроект від 22.12.2014 р. № 1563). Ним унесено зміни до МКУ, якими врегульовано порядок справляння додаткового імпортного збору.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі