Держреєстр речових прав на нерухомість — у вільному доступі!

Кабінет Міністрів України
Кабмін постановою від 24.12.2014 р. № 722 затвердив, зокрема, Порядок надання фізичним та юридичним особам інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Документом передбачено, що інформація з Державного реєстру прав надається:

1) у паперовій формі:

• органом державної реєстрації прав, нотаріусом у вигляді:

витягу за заявою власника чи іншого правоволодільця про належні йому права, спадкоємців (правонаступників) відповідних осіб, особи, в інтересах якої встановлено обтяження;

— інформаційної довідки;

• органом державної реєстрації прав у вигляді виписки за заявою власника чи іншого правоволодільця про осіб, які отримали відомості про зареєстровані права та їх обтяження на нерухоме майно, що йому належить;

2) в електронній формі через офіційний веб-сайт Укрдержреєстру у вигляді інформаційної довідки.

Надання інформації в паперовій формі або відмова в її наданні здійснюються не пізніше наступного робочого дня з моменту надходження до органу державної реєстрації прав, нотаріуса відповідної заяви.

Інформація з Державного реєстру прав в електронній формі надається за заявою юридичних та фізичних осіб через офіційний веб-сайт Укрдержреєстру після внесення плати за надання такої інформації з використанням платіжних систем через Інтернет. Розмір такої плати складає 17 грн. (ср. )

Постанова від 24.12.2014 р. № 722 набрала чинності з 1 січня 2015 року, крім норми згаданого Порядку щодо отримання деталізованої інформації про внесення змін до записів Держреєстру прав, яка набирає чинності з 1 березня 2015 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі