Теми статей
Обрати теми

Перехідні виплати та ЄСВ

Кепіна Світлана, начальник Управління адміністрування єдиного внеску та методології Департаменту доходів і зборів з фізичних осіб ДФСУ
Працівниця перебуватиме у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами з 18 травня по 20 вересня 2015 року. Суму допомоги нараховано у травні 2015 року. Цього місяця підприємство застосовувало понижуючий коефіцієнт до ставки ЄСВ у частині нарахувань. ЄСВ на суму допомоги нараховано за ставкою, скоригованою на цей коефіцієнт. Чи потрібно в наступних місяцях проводити коригування суми ЄСВ у частині нарахувань на суму допомоги по вагітності та пологах, що припадає на ці місяці, у разі зміни скоригованої на понижуючий коефіцієнт ставки ЄСВ?

Ні, не потрібно. Сума допомоги по вагітності та пологах, нарахована за період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, уключається до бази нарахування ЄСВ того місяця, в якому було здійснено її нарахування. Тому до суми допомоги по вагітності та пологах слід застосовувати ставку ЄСВ, скориговану на понижуючий коефіцієнт, який було розраховано виходячи з бази нарахування ЄСВ, до якої увійшла сума такої допомоги.

Подальший перерахунок суми ЄСВ у частині нарахувань не здійснюється.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі