Теми статей
Обрати теми

Як дізнатися, «хто, хто в рукавичці живе?»

Міністерство юстиції України
Мін’юст нагадує, що з 1 липня 2015 року не справляється плата за отримання інформаційної довідки з Держреєстру речових прав на нерухоме майно співвласників багатоквартирних будинків (лист від 01.07.2015 р. № 19.2/46).

При цьому Мін’юст зауважив, що плата не справляється у разі звернення співвласників багатоквартирних будинків у зв’язку з реалізацією їх прав та виконанням обов’язків щодо утримання та управління таким будинком.

У такій інформаційній довідці зазначаються відомості, наявні у зазначеному реєстрі, щодо об’єкта нерухомого майна, крім персональних даних суб’єктів речових прав на нерухоме майно (реквізитів документа, що посвідчує особу, реєстраційного номера облікової картки платника податку).

Зауважимо, що раніше за отримання зазначеної інформаційної довідки у паперовому вигляді справлялася плата у розмірі 170 грн.

Аналітичний матеріал про новації в управлінні багатоквартирним будинком читайте на с. 17 цього номера.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі