Ліміт реєстрації і ПН червня

Бобро А., Гуль Т., Дзюба Н., Клиженко Я., Костюк Д., Нестеренко М., Павленко О., Савченко О., Скрипкіна К., Солошенко Л., Ушакова Л., Хмелевська О.
Електронне адміністрування ПДВ запрацювало на постійній (не тестовій) основі з 01.07.2015 р. Проте з цієї дати при реєстрації в ЄРПН не проходять і ПН, складені в червні (ліміт реєстрації у нас з мінусом). На якій підставі ми повинні поповнити рахунок, якщо не вистачає ліміту, при реєстрації ПН за червень?

ПН, складені в червні, можуть бути зареєстровані з 01.07.2015 р., тільки якщо впишуться в ліміт реєстрації. І якщо ліміту реєстрації недостатньо, то доведеться поповнювати ПДВ-рахунок.

Підстава: п. 35 підрозд. 2 розд. ХХ ПКУ. У ньому зазначено, що обмеження за лімітом не поширюється на ПН, які реєструються в період з 01.02.2015 р. до 01.07.2015 р. Як бачите, у цій нормі немає прив’язки до дати складання ПН. У ній увагу зосереджено виключно на даті реєстрації ПН.

І якщо ви не зареєстрували складені в червні ПН до 01.07.2015 р., то з цієї дати зможете їх реєструвати, тільки маючи у своєму розпорядженні відповідну суму ліміту реєстрації. І тут не важливо, червнева ця ПН чи вже липнева.

Проте в червневих ПН для «безштрафонебезпечної» реєстрації в запасі є ще 30 календарних днів, що настають за датою їх складання ( п. 35 підрозд. 2 розд. ХХ ПКУ). А там дивися, може, й «бонусів», що збільшують ліміт реєстрації, додасться (або якщо ухвалять законопроект № 2173а — обнулять ваш мінусовий ліміт).

Крім того, виручити можуть і «вхідні» ПН, зареєстровані в ЄРПН з 01.07.2015 р. При їх отриманні ПК відображається в повному розмірі незалежно від очікуваного напряму використання придбання, тим самим збільшуючи повністю і ліміт реєстрації.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі