Чи подавати додаток Д2 за липень

Бобро А., Гуль Т., Дзюба Н., Клиженко Я., Костюк Д., Нестеренко М., Павленко О., Савченко О., Скрипкіна К., Солошенко Л., Ушакова Л., Хмелевська О.
Чи потрібно подавати додаток Д2 до декларації за липень та наступні періоди?

Нагадаємо: у додатку Д2 до розділу IV декларації обліковують старий («долютневий») від’ємний ПДВ. Його можна використовувати в будь-який зручний спосіб: (а) спрямовувати на збільшення ПК і ліміту реєстрації або (б) заявляти як БВ на рахунок ( п. 33 підрозд. 2 розд. ХХ ПКУ).

Якщо ж старе від’ємне значення не використано / використано не повністю, залишки (ряд. 31 декларації) переходять на наступний період (у ряд. 26 наступної декларації). І так у розділі IV декларації і Д2 їх обліковують доти, доки не використають під «0».

Тому, якщо у вас залишилися старі залишки в ряд. 31 червневої декларації, за правилами їх слід перенести до ряд. 26 наступної декларації за липень. Тоді разом з липневою декларацією, зрозуміло, потрібно подати додаток Д2. Такий до

даток Д2 потрібно подавати й далі з деклараціями, доки старий «мінус» повністю не витратиться.

Проте зауважимо. Існує законопроект № 2173а, який хоче вирішити долю старих від’ємних залишків інакше. Планується, що всі невикористані «старі» залишки (тобто ряд. 31 декларації за червень / II квартал) платникам автоматично додадуть до ліміту реєстрації. Передбачається ліміт реєстрації збільшити: місячникам — до 31 липня, а квартальникам — до 20 серпня 2015 року. У такому разі старі залишки все одно не пропадуть, а увійдуть до ПК за липень / III квартал 2015 року (судячи з усього, перейдуть до ряд. 20.2 декларації).

Тоді якщо законопроект № 2173а втілиться в життя і все зазначене вище запрацює на практиці, можливо, з додатком Д2 доведеться розпрощатися. Мабуть, востаннє його скажуть подати разом з декларацією за липень / III квартал 2015 року — щоб обнулити ряд. 31. Але на сьогодні — це тільки проект і все розсудить час.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі