Теми статей
Обрати теми

Немає готівкових розрахунків — не потрібний і РРО

Бобро А., Гуль Т., Дзюба Н., Клиженко Я., Костюк Д., Нестеренко М., Павленко О., Савченко О., Скрипкіна К., Солошенко Л., Ушакова Л., Хмелевська О.
Чи потрібно придбавати РРО фізособі-єдиноподатнику групи 3, яка надає послуги з обробки скла та металу, розрахунки за які проходять виключно через розрахунковий рахунок?

У підприємців-єдиноподатників групи 3 для використання РРО є підстави. З 01.07.2015 р. підприємці-єдиноподатники групи 3 (беручи до уваги принятий Законопроект № 1088: з доходом, що перевищує протягом календарного року 1 млн грн.)* вийшли зі складу тих, хто звільняється від РРО ( п. 296.10 ПКУ).

* Згідно із запланованими змінами підприємці-єдиноподатники групи 3 незалежно від обраного виду діяльності з доходом, що не перевищує протягом календарного року 1 млн грн., звільняються від застосування РРО.

Проте в описаній ситуації підприємцю-єдиноподатнику групи 3, який надає послуги, РРО все ж не знадобиться.

Річ у тім, що основна умова обов’язковості використання РРО суб’єктом господарювання — проведення ним розрахункових операцій у готівковій та/або безготівковій формі (з використанням банківських платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) за продані товари або надані послуги ( п. 3 ст. 3 Закону про РРО).

У цій же ситуації гроші від споживачів послуг підприємець отримує прямо на поточний рахунок у банку, тобто здійснює розрахунки в безготівковій формі через банківські установи (без використання карток).

А оскільки така справа, то застосовувати РРО йому не потрібно. На це звертають увагу і податківці (див. консультацію, розміщену в підкатегорії 109.03 БЗ).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі