«Коефіцієнтні» реквізити звіту з ЄСВ

Бобро А., Гуль Т., Дзюба Н., Клиженко Я., Костюк Д., Нестеренко М., Павленко О., Савченко О., Скрипкіна К., Солошенко Л., Ушакова Л., Хмелевська О.
Хто зобов’язаний заповнювати реквізити 19 і 20 таблиці 1 звіту з ЄСВ? Що буде, якщо їх не заповнити?

Реквізити 19 і 20 таблиці 1 Звіту за формою № Д4 заповнюють тільки ті роботодавці, які у звітному місяці застосовували понижуючий коефіцієнт до ставки ЄСВ у частині нарахувань. Інші роботодавці залишають поле цих реквізитів незаповненим (у паперовому варіанті проставляють прочерк).

Якщо ви повинні були, але не заповнили ці реквізити і виявили це:

— до закінчення граничного строку подання Звіту за формою № Д4, вам слід повторно сформувати та подати до ДПІ звіт із заповненими реквізитами 19 і 20 таблиці 1 до закінчення такого строку. У цьому випадку дійсним вважатиметься останній електронний або паперовий звіт, поданий вами (п. 5.1 Порядку № 454);

— після того, як граничний строк подання такого звіту минув, то, краще б ви це помітили раніше ☹. Річ у тім, що реквізити 19 і 20, в яких зазначаються значення середньомісячної бази нарахування ЄСВ у 2014 році з розрахунку на одну застраховану особу і середньомісячної кількості застрахованих осіб за 2014 рік відповідно, віднесені Порядком № 435 до обов’язкових реквізитів у разі застосування понижуючого коефіцієнта (див. п. 6 розд. II Порядку № 435).

Звіт, що поданий з незаповненими обов’язковими реквізитами, не вважається звітом і вважається таким, що не подавався. Це прямо прописано в п. 8 розд. II Порядку № 435. Тому в ситуації, що склалася, необхідно якнайскоріше сформувати та надіслати податківцям Звіт за формою № Д4 за місяць, в якому застосовувався понижуючий коефіцієнт, але не були заповнені реквізити 19 і 20.

За подання звіту після закінчення граничного строку його подання підприємству «світить» штраф у розмірі 170 грн. ( п. 7 ч. 11 ст. 25 Закону № 2464), а його посадовим особам — адмінштраф від 510 грн. до 680 грн. (ст. 1651 КпАП).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі