Теми статей
Обрати теми

Призначення житлових субсидій: простіше вже нікуди!

Кабінет Міністрів України
Кабмін постановою від 26.06.2015 р. № 475 уніс зміни до Положення про порядок надання житлових субсидій, затвердженого постановою КМУ від 21.10.95 р. № 848, якими передбачено низку спрощень для отримання субсидії.

Зокрема, тепер у декларації про доходи заявнику необхідно вказувати лише вид доходу. Органи соцзахисту отримуватимуть інформацію про суми доходів безпосередньо від ДФСУ та Пенсійного фонду. У зв’язку з цим скасовані штрафи за недостовірну інформацію в декларації на отримання субсидії.

Установлено, що для призначення субсидії сукупний дохід обчислюється виходячи з нарахованих особам доходів без урахування ПДФО, державної соціальної допомоги (крім частини допомоги при народженні дитини, що виплачується одноразово, та деяких інших).

До сукупного доходу не враховуються сплачені особою аліменти, доходи від розміщення депозитів, грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, які беруть безпосередню участь в АТО, допомога громадських і благодійних організацій, допомога на поховання, одноразова допомога.

Для фізичних осіб — підприємців, які є платниками єдиного податку (далі — ЄП) 1 групи, до сукупного доходу за кожний місяць ураховується дохід на рівні прожиткового мінімуму, установленого для працездатних осіб за цей місяць, для підприємців — платників ЄП 2 групи — відповідно 2-х прожиткових мінімумів; 3 групи ЄП — 3-х прожиткових мінімумів, установлених для працездатних осіб.

Постанова КМУ від 26.06.2015 р. № 475 набрала чинності 11.07.2015 р.

Теги субсидія
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі