Теми статей
Обрати теми

Податковий компроміс з ПДВ у роз’ясненнях податківців

Державна фіскальна служба України
ДФСУ у листі від 02.02.2015 р. № 3217/7/99-99-15-01-04-17 нагадує, що стосовно ПДВ податковий компроміс розповсюджується виключно на факти заниження податкових зобов’язань з ПДВ (у зв’язку із завищенням податкового кредиту).

Одна із процедур податкового компромісу — це добровільне декларування платником податків занижених податкових зобов’язань з ПДВ у відповідних податкових звітних періодах до 1 квітня 2014 року.

До затвердження форми уточнюючого роз- рахунку для застосування податкового компромісу платник податків подає уточнюючий розрахунок за діючою формою* разом із Заявою про компроміс (у довільній формі) (приклад форми — у додатку 1 до листа) та Переліком (описом) операцій, щодо яких здійснено уточнення показників податкової декларації (у довільній формі) (приклад форми — у додатку 2 до листа).

* Форму уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок затверджено наказом Мінфіну від 23.09.2014 р. № 966.

Подання уточнюючих розрахунків з ПДВ обмежується звітними періодами (місяць, квартал), які припадають на період з квітня 2011 року по березень 2014 року включно.

Також автори листа зауважують, що до автоматизації процесів приймання та обробки зазначених документів усі документи подаються та приймаються на паперових носіях. При цьому показники таких уточнюючих розрахунків з ПДВ не переносяться до податкової звітності з ПДВ за звітний період, в якому такі розрахунки подані, а відображаються в особових рахунках платника податків.

Докладніше про застосування податкового компромісу читайте у  «Податки та бухгалтерський облік», 2015, № 12, с. 27.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі