Нардепи пом’якшили умови застосування понижуючих ЄСВ-коефіцієнтів

Верховна Рада України
З метою зменшення навантаження на фонд оплати праці парламентарі ухвалили Закон України «Про внесення змін до розділу VIІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (на базі законопроекту від 27.01.2015 р. № 1863).

Пропонується запровадити коефіцієнт 0,4 до розміру ЄСВ у 2015 році та коефіцієнт 0,6 до розміру ЄСВ у 2016 році, за умови, що:

а) база нарахування ЄСВ в розрахунку на одну застраховану особу у звітному місяці збільшилась на 20 % і більше у порівнянні з середньомісячною базою нарахування ЄСВ платника за 2014 рік в розрахунку на одну застраховану особу;

б) після застосування коефіцієнта середній платіж на одну застраховану особу у звітному місяці буде не менше ніж середньомісячний платіж на одну застраховану особу платника за 2014 рік;

в) кількість застрахованих осіб у звітному місяці не перевищує 200 % середньомісячної кількості застрахованих осіб платника за 2014 рік. Ця умова не застосовується до фізичних осіб, які забезпечують себе роботою самостійно, та фізичних осіб, які використовують працю інших осіб на умовах трудового договору (контракту).

У разі підписання Закону Президентом України він набере чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі