Ліцензування госпдіяльності — за новим законом

Верховна Рада України
Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» (на базі законопроекту від 27.11.2014 р. № 0934).

Закон визначає виключний перелік видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню. Орієнтовно (оскільки остаточного тексту Закону поки що немає) — це 29 видів господарської діяльності.

Уточнено: у разі зміни згідно з цим Законом назви виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, яка не призводить до зміни предмета такої діяльності, відповідні ліцензійні умови надалі поширюються на такий вид діяльності. Ліцензії на провадження такого виду господарської діяльності продовжують діяти.

Законом визначено, що ліцензія видається на необмежений строк. За видачу ліцензії справляється разова плата в розмірі однієї мінімальної заробітної плати, виходячи з її розміру, що діє на день прийняття рішення про видачу ліцензії.

Ліцензії, які на дату набрання чинності цим Законом є чинними, продовжують діяти.

Ліцензії, які є діючими на дату набрання чинності цим Законом та мали обмежений термін дії, є безстроковими і можуть бути, за заявою ліцензіата, переоформлені відповідним органом ліцензування безкоштовно у тижневий строк.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі