Прийнято зміни в оподаткуванні АТО-благодійності

Верховна Рада України
Парламент прийняв Закон України «Про внесення змін до статей 165 і 252 Податкового кодексу України» (базовий законопроект від 23.02.2015 р. № 2213), який, зокрема, звільняє від обкладення податком на доходи фізичних осіб (далі — ПДФО) суми благодійної допомоги, яка надається вимушеним переселенцям.

Так, від обкладення ПДФО звільнено суми (вартість) благодійної допомоги, яка виплачена (надана) благодійними організаціями (їх філіями, представництвами), перелік яких визначається Кабміном, на користь: фізичних осіб, які мешкають (мешкали) на території населених пунктів, де проводиться (проводилася) АТО (за винятком територій, на яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження), та/або вимушено покинули місце проживання у зв’язку з проведенням АТО в таких населених пунктах; фізичних осіб, які мешкали на території АР Крим та вимушено покинули місце проживання у зв’язку з тимчасовою окупа­цією території України.

Крім того, прийнятим законодавчим актом збільшено ставку рентної плати з 20 % до 70 % на природний газ, що передається для потреб населення.

Закон прийнято з урахуванням зауважень і пропозицій.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі