Теми статей
Обрати теми

Податковий облік рахунків: за мовчазною згодою

Верховна Рада України
Законом України «Про внесення змін до статті 69 Податкового кодексу України щодо спрощення умов ведення бізнесу» від 21.04.2015 р. № 344-VIII запроваджено принцип мовчазної згоди в частині повідомлення про взяття контролюючими органами рахунків платників податків на облік.

Так, п. 63.3 Податкового кодексу України доповнили нормою, згідно з якою якщо контролюючий орган не пізніше наступного робочого дня з дня отримання повідомлення від фінансової установи про відкриття рахунку не надіслав повідомлення про відмову у взятті рахунку на облік, такий рахунок вважається взятим на облік у контролюючому органі за мовчазною згодою.

Датою початку видаткових операцій за рахунком платника податків у банках та інших фінансових установах буде визначатися дата (із зазначенням часу) повідомлення банком або іншою фінансовою установою контролюючого органу про відкриття рахунку.

Закон від 21.04.2015 р. № 344-VIII набрав чинності з 14 травня 2015 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі