Теми статей
Обрати теми

Врожай знищено (загинув): що з ПДВ?

Державна фіскальна служба України
Податківців у Базі знань (категорія 101.24) запитали, чи потрібно суб’єкту спеціального режиму оподаткування при знищенні (загибелі) врожаю, за який не буде отримано компенсації, здійснити нарахування податкового зобов’язання за придбаними товарами/ послугами, які використані для вирощування таких посівів (насаджень) та були відображені в податковій декларації з ПДВ з позначкою «0121»/«0122»/«0123».

У відповіді фахівці ДФСУ зауважили, що незалежно від того, чи отримана компенсація за знищений (загиблий) врожай, суб’єкт спеціального режиму оподаткування повинен списати вартість товарів/послуг, що були використані для вирощування таких посівів (насаджень) та при придбанні яких було сформовано податковий кредит.

Оскільки товари/послуги не можуть бути використані в господарській діяльності, то не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду, в якому відбувається таке списання, платник податку повинен скласти зведену податкову накладну та здійснити нарахування податкових зобов’язань в рядку 1.1 розділу І «Податкові зобов’язання» податкової декларації з позначкою «0121»/«0122»/«0123».

Теги ПДВ
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі