Теми статей
Обрати теми

Надання субсидій стає простішим, а тарифи — гнучкішими

Кабінет Міністрів України
Постановою КМУ від 30.10.2015 р. № 872 встановлено соціальну норму споживання природного газу в розмірі 1200 куб. м на весь опалювальний сезон. Цей обсяг спожитого газу оплачуватиметься в розмірі 3,6 грн. за 1 куб. м.
02_3
  • Споживач зможе сам визначати, скільки газу використовувати в рамках соціальної норми щомісяця протягом опалювального сезону. Однак для цілей надання населенню житлових субсидій на оплату природного газу у період з 1 жовтня 2015 року по 31 березня 2016 року (включно) обсяг природного газу за пільговою ціною, який використовується побутовими споживачами для індивідуального опалення або комплексно (індивідуальне опалення, приготування їжі та/або підігрів води), розподілятиметься помісячно рівними частинами.

    Крім того, постановою КМУ від 13.10.2015 р. № 841 спрощено перерахування субсидій за ЖКП на зимовий період. Воно буде здійснюватися в автоматичному режимі без подання повторних заявок.

    Також постановою КМУ від 28.10.2015 р. № 842 затверджено зміни до державних соціальних стандартів у сфері житло-комунального обслуговування, встановлених урядовою постановою від 06.08.2014 р. № 409. Зміни передбачають запровадження коригуючих коефіцієнтів для розрахунку витрат газу, електричної та теплової енергії на потреби опалення залежно від кількості поверхів будинків, нормативи користування послугами для централізованого опалення за умови обладнання житлових будинків приладами обліку теплової енергії, газопостачання за наявності/відсутності газових лічильників, електричною енергією для індивідуального опалення за тарифами, диференційованими за періодами часу.

  • Теги субсидія
    App
    Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

    © Factor.Media, 1995 -
    Всі права захищені

    Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

    Ознайомитись з договором-офертою

    Приєднуйтесь
    Адреса
    м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
    Ми приймаємо
    ic-privat ic-visa ic-visa

    Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

    Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі