Теми статей
Обрати теми

Медикаменти повернулися до Держреєстру: як нараховувати ПДВ

Як аптеці обкладати ПДВ ліки, які було знято з реєстрації, а через місяць знову зареєстровано (7 % або 20 %)? Цимбалюк Марина Василівна

До операцій з постачання на митній території України лікарських засобів, дозволених для виробництва та застосування в Україні і внесених до Держреєстру лікарських засобів, а також медичних виробів за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України, застосовується ставка 7 % ( п.п. «в» п. 193.1 НКУ).

Якщо лікарський засіб вилучено із Держреєстру лікарських засобів, то ставку 7 % застосовувати не можна (зрозуміло, якщо продаж такого засобу не заборонено, адже згідно зі ст. 20 Закону України «Про лікарські засоби» від 04.04.1996 р. № 123/96-ВР на території України можуть реалізовуватися тільки зареєстровані лікарські засоби, крім випадків, передбачених цим Законом). У такому разі працює загальна ставка 20 % (консультація в категорії 101.03 БЗ).

Якщо цей лікарський засіб знову потрапляє до Держреєстру, вважаємо, що нічого не заважає застосовувати до його постачань ставку 7 %. Адже вимог для застосування 7 % ставки тільки дві:

— лікарські засоби дозволені для виробництва та застосування в Україні;

— лікарські засоби внесено до Держреєстру лікарських засобів.

І обидві вони виконуються.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі