Теми статей
Обрати теми

Декретні: якщо зарплата вища за максимум

Заробітна плата в усіх місяцях розрахункового періоду вища за максимальну базу справляння ЄСВ. Як розрахувати декретні? Поліна

Пропонуємо вам покроковий алгоритм дій.

Крок 1. Обмежуємо місячні суми зарплати розміром максимальної величини бази нарахування ЄСВ, що діяв у відповідних місяцях розрахункового періоду (в січні 2014 року — серпні 2015 року — 20706,00 грн., у вересні — грудні 2015 року — 23426,00 грн.). Інакше кажучи, до розрахунку має потрапити нарахована в розрахунковому періоді заробітна плата в сумах, зазначених у графі 18 таблиці 6 звіту за формою № Д4.

Крок 2. Розраховуємо фактичну середньоденну зарплату. Для цього загальну суму «обрізаної» зарплати поділимо на кількість календарних днів у розрахунковому періоді, що беруть участь у розрахунку декретних.

Крок 3. Розраховуємо максимальну середню зарплату. Її знаходимо, поділивши максимальну величину бази нарахування ЄСВ, установлену в останньому місяці розрахункового періоду, на 30,44.

Крок 4. Порівнюємо показники фактичної та максимальної середньоденних зарплат. Якщо фактична середньоденна зарплата вища за максимальну, то для розрахунку допомоги використовуємо максимальну середньоденну зарплату. У ситуації, зворотній до наведеної, — фактичну середньоденну зарплату.
Крок 5. Розраховуємо допомогу в розрізі місяців, на які припадає відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами.

Крок 6. У повних місяцях перебування працівниці в декретній відпустці допомогу по вагітності та пологах «зрізаємо» до рівня максимальної величини бази нарахування ЄСВ, установленої в останньому місяці розрахункового періоду (якщо його сума вища за цю величину).

Крок 7. Розрахуємо загальну суму допомоги по вагітності та пологах.

Теги декретні
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі