Теми статей
Обрати теми

СЕА реалізації пального: перші кроки

З 1 березня 2016 року запроваджується Система електронного адміністрування реалізації пального (далі — СЕАРП). Для її функціонування уряд має затвердити низку нормативних документов та форм*, зокрема, форму заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального.

* На момент передачі цього номера до друку стало відомо, що відповідні постанови КМУ були затверджені 24.02.2016 р., однак їх текст та реквізити поки що недоступні.

У зв’язку із цим ДФСУ на своєму сайті (sfs.gov.ua) пропонує для реєстрації платником податку до початку здійснення реалізації пального подати заяву про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального за формою J(F)1310301 (далі — Заява).

Заява надсилається до контролюючого органу за основним місцем обліку виключно в електронному вигляді засобами електронного зв’язку.

Електронні формати Заяви та інших документів в рамках СЕАРП розміщені на офіційному веб-порталі ДФСУ у розділі Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр електронних форм податкових документів.

Підтвердженням отримання контролюючим органом Заяви є перша квитанція (квитанція про доставку). Після автоматичної обробки Заяви платнику не пізніше наступного робочого дня надсилається друга квитанція.

У разі подання Заяви до 01.03.2016 р. датою реєстрації платником податку осіб, якими подані такі заяви, є дата, що відповідатиме першому дню перехідного періоду — 01.03.2016 р.

Теги СЕА пальне
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі