Теми статей
Обрати теми

Обмежено соціальні гарантії та пенсійні виплати

ВРУ ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо стабілізації фінансового стану держави та удосконалення окремих положень соціальної політики)» (базовий законопроект від 11.12.2015 р. № 3628).

Цей документ містить низку норм, якими переглядаються й обмежуються певні соціальні гарантії та пенсійні виплати. Виходячи з тексту законопроекту, введено, наприклад, такі норми:

— підвищується «поріг інфляції» для проведення індексації доходів населення до 103 %;

— харчування дітей у державних та комунальних дошкільних навчальних закладах буде оплачуватися батьками (особами, які їх замінюють). За харчування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних та інклюзивних класах, й учнів 1 — 4 класів із малозабезпечених сімей будуть платити органи місцевого самоврядування та місцеві органи виконавчої влади;

— тимчасово, у період із 1 січня по 31 грудня 2016 року, максимальний розмір пенсії не може перевищувати 10740 грн. Визначення максимального розміру пенсії застосовується щодо пенсій, які призначаються починаючи із 1 січня 2016 року;

— тимчасово, у період із 1 січня по 31 грудня 2016 року, особам (окрім інвалідів I та II груп, інвалідів війни III групи й учасників бойових дій), які працюють на посадах й за умовами, передбаченими законами України «Про державну службу», «Про прокуратуру», «Про судоустрій і статус суддів», призначені пенсії/щомісячне довічне грошове утримання не виплачуються.

Крім того, уряду доручається переглянути типові/примірні штати бюджетних установ із метою скорочення керівного, адміністративного, управлінського, господарсько-обслуговуючого персоналу, водіїв, робітників, що обслуговують громадські будівлі, щонайменше на 10 %.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі