Теми статей
Обрати теми

Середній заробіток «солдатів підприємства»

Калашникова Лілія, експерт з питань оплати праці
На вашому підприємстві є працівники, які проходять строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період? Як відобразити нарахований їм середній заробіток у Таблиці 6 Звіту за формою № Д4? Зараз усе розповімо.

Починаючи з 1 січня 2016 року роботодавці виплачують «солдатам підприємства» середній заробіток за рахунок власних коштів без подальшої його компенсації з бюджету (див. ст. 119 КЗпП). На такий заробіток нараховують ЄСВ у загальному порядку.

У Звіті з ЄСВ суму середнього заробітку відображають у Таблиці 1 у загальній сумі заробітної плати залежно від категорії роботодавця — платника ЄСВ.

У Таблиці 6 форми № Д4 середній заробіток мобілізованих працівників, строковиків і контрактників зазначають із кодом категорії застрахованої особи «47» у графі 9.

Розглянемо на прикладі порядок відображення середнього заробітку «солдата підприємства» в Таблиці 6 Звіту за формою № Д4.

Приклад. Працівнику (Васюті Сергію Юрійовичу, податковий номер — 3212547852), який проходить строкову військову службу, нараховано середній заробіток за червень 2016 року у сумі 2000,00 грн.

Розрахуємо суму ЄСВ, яку підприємство нарахує на дохід працівника:

2000,00 х 22 : 100 = 440,00 (грн.).

Наведемо фрагмент заповненої Таблиці 6 Звіту за формою № Д4 за червень 2016 року з даними на цього працівника.

img 1

Фрагмент Таблиці 6 Звіту за формою № Д4 («солдат підприємства»)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі