№53

Податки та бухгалтерський облік, липень, 2016/№ 53 Інші номери журналу ›
  • Зустрічаємо новий Звіт з ЄСВ Роботу бухгалтера в жодному разі не можна назвати нудною. То законодавство постійно змінюється, то форми звітності під такі зміни підлаштовуються... Нема коли нудьгувати — тільки встигай освоювати нововведення! Ось і зараз ви маєте ознайомитися з черговим творінням, що вийшло нещодавно з-під пера Мінфіну, — новою формою Звіту з ЄСВ. Давайте вивчимо його уважно і як слід підготуємося до подання контролерам! Тим паче, що на це ще є час.
  • Титульний аркуш і Таблиця 1 Звіту за формою № Д4 Звітна пора почалася. А отже, настав час розібратися з порядком заповнення оновленого Звіту з ЄСВ. Ми радо допоможемо вам упоратися з цим завданням. Тож, не відкладаючи в довгий ящик, знайомимося з титульним аркушем і Таблицею 1 Звіту за формою № Д4.
  • Нова-стара Таблиця 5 Одні й ті самі чудеса можна повторювати знову й знову, головне, щоб про них уже встигли забути. Чак Паланік Чекаєте оновлень? Не цього разу! Раді повідомити, що Таблиця 5 не зазнала зовсім ніяких змін через появу нової редакції Порядку № 435. Тому якщо ви досвідчений бухгалтер — просто повторимо вивчене раніше, якщо новачок — розглянемо порядок заповнення граф Таблиці 5 Звіту за формою № Д4.
  • Таблиця 6: повне досьє на застрахованих осіб Вам нічого боятися, якщо вам нічого приховувати. Дж. К. Роулінг Продовжуючи розмову про те, як заповнити Звіт за формою № Д4, розповімо про Таблицю 6. Так-так! Саме про неї. Про Таблицю, що лякає новачків-бухгалтерів кількістю граф і клітиночок, у яких, ніде правди діти, іноді плутаються навіть самі контролери.
  • Зарплата у Звіті з ЄСВ У Звіті за формою № Д4 ми з вами відображаємо усі виплати, які включаються до бази нарахування ЄСВ. До них належать: заробітна плата, у тому числі відпускні; лікарняні; допомога по вагітності та пологах; винагорода за виконані роботи (надані послуги) за цивільно-правовими договорами (ЦПД). Кожна з цих виплат має свою цікавинку. Почнемо із заробітної плати. Як її відобразити в оновленій формі № Д4? На що звернути увагу? Розбираймося!
  • Середній заробіток «солдатів підприємства» На вашому підприємстві є працівники, які проходять строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період? Як відобразити нарахований їм середній заробіток у Таблиці 6 Звіту за формою № Д4? Зараз усе розповімо.
  • Звіт за формою № Д4: якщо працівник хворів Вітаючи одне одного зі святами, ми зичимо всім здоров’я. Та іноді підступні віруси з інфекціями все ж примудряються всупереч цим побажанням вивести колег по службі з ладу. Ні для кого не секрет, що лікуватися зараз дуже дорого. Та не про це наша сьогоднішня розмова. Ми поговоримо про речі більш приземлені: про те, як період хвороби та виплати, нараховані за цей період, відобразити у Звіті за формою № Д4.
  • Відпускні та компенсація у формі № Д4 До нас на «Гарячу лінію» дуже часто звертаються передплатники із запитанням: як відобразити в ЄСВ-звітності відпускні та компенсацію за невикористані дні відпустки? Чому таких запитань багато? Уся річ у тому, що...
  • Звітність з ЄСВ: якщо не продовжили «інвалідну» довідку На підприємстві працює працівник, якому згідно з довідкою до акта огляду в медико-соціальній експертній комісії було встановлено інвалідність на строк до 12.04.2016 р. Для підтвердження групи інвалідності працівник повинен був пройти черговий переогляд, проте він його не пройшов, а підприємство не відстежило цей момент і продовжувало нараховувати ЄСВ на базу нарахування, визначену щодо цього працівника, за ставкою 8,41 %. Помилку виявлено в червні 2016 року. У цьому ж місяці було донараховано і сплачено до бюджету суму ЄСВ за квітень та травень 2016 року. Як такі виправлення відобразити у звітності з ЄСВ?
  • Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування* Затверджено наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 р. № 435 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 11.04.2016 р. № 441)
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
  • Розмір облікової ставки НБУ — 16,5 %
  • Помилка в обов’язкових реквізитах ПН: своя форма ППР Мінфін наказом від 23.05.2016 р. № 498 затвердив зміни до Порядку надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків, затвердженого наказом Мінфіну від 28.12.2015 р. № 1204.
  • Чек РРО на пальне без «роздрібного» акцизу: як бути? Податківці у листі від 15.06.2016 р. № 13388/6/99-99-14-03-03-15 повідомили, що касові чеки, видані споживачам пального на АЗС під час його продажу, можуть і не містити реквізиту «Акцизний податок» у разі їх друкування РРО, що включені до Держреєстру РРО раніше 11.03.2016 р.
  • Акцизний податок: нюанси ДФСУ в листі від 09.06.2016 р. № 12869/6/99-99-15-03-03-15 роз’яснила деякі питання щодо необхідності оподаткування акцизним податком окремих операції з пальним.
  • Про режим праці в умовах підвищеної температури повітря Управління Держпраці у Хмельницкій області на своєму сайті (km.dsp.gov.ua) нагадало, як організувати раціональний режим праці при роботах на відкритих місцевостях і температурі зовнішнього повітря 35 ⁰С і вище.
  • Один аванс = одна ПН Фахівці ДФСУ у Базі знань (категорія 101.17) надали роз’яснення щодо можливості складання двох і більше податкових накладних (далі — ПН) на отриману однією сумою передоплату або одноразову поставку товарів (послуг).
  • Звіт про контрольовані операції: маленькі приємності Приємна новина для суб’єктів господарювання, які не встигли подати звіт про контрольовані операції до 30 квітня 2016 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі