Теми статей
Обрати теми

Чи запроваджено мінімальні ціни на тютюнові вироби?

Чули про запровадження мінімальних цін на тютюнові вироби. Чи запроваджено їх?

На сьогодні мінімальні ціни на тютюнові вироби не запроваджено. Проте проект постанови Кабміну «Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну» (далі — Проект) вже існує і найближчим часом має бути розглянутий.

Нагадаємо, що розпорядження встановити мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну містить чинний з 01.01.2016 р. Закон № 909. Цю норму прийняли для того, щоб ліквідувати дефіцит бюджетних надходжень від тютюнового акцизу, який виник у 2015 році у результаті заниження цін виробниками сигарет.

У лютому було прийнято рішення ліквідувати дефіцит, що утворився, шляхом підвищення адвалорних ставок акцизного податку (до 15 %), а запровадження мінімальних цін — скасувати. Депутати навіть підготували законопроект про збільшення адвалорних ставок, щоправда, у квітні його було відкликано. Про скасування мінімальних цін навіть законопроекту не було.

Так, на сьогодні Закон № 909, як і раніше, вимагає встановити мінімальні ціни на тютюн. А отже, Уряду нічого іншого не залишається, як виконати ці вимоги. До речі, з текстом Проекту можна ознайомитися на офіційному сайті ДФСУ*.

* http://sfs.gov.ua/diyalnist-/regulyatorna-politika-/regulyatorna-politika/ 2016-rik/68412.html

Ми ж лише зауважимо: якщо Проект буде прий­нято, то мінімальна роздрібна ціна на сигарети без фільтру буде встановлена на рівні 15 грн., а на сигарети з фільтром — 15,75 грн. При цьому, врахуйте: «роздрібний» акциз у цій ціні не врахований — він збільшить остаточну ціну ще на 5 %.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі