Теми статей
Обрати теми

Мінфін підкоригував декларацію з ПДВ

Зокрема, в декларацію з ПДВ унесено такі зміни:

— викладено в новій редакції додаток 2 «Довідка про суму від’ємного значення звітного (податкового) періоду, яка зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду».

Тепер для розшифровки від’ємного значення, що міститься в рядку 21 декларації, потрібно зазначити місяць, рік його виникнення, а також суму. Тобто з таблиці додатка взагалі виключили ІПН платника ПДВ.

Крім того, додаток 3 «Розрахунок суми бюджетного відшкодування» доповнили новою таблицею 2, у якій слід розшифрувати суми ПДВ, фактично сплачені в попередніх та звітному періодах постачальникам товарів/послуг або до Держбюджету України.

З таблиці 1 додатка 5 виключили рядки «300000000000» та «500000000000», а з таблиці 2 — рядок «усього за основною ставкою та ставкою 7 %».

У додатку 9 примітку «*» привели у відповідність до ст. 209 ПКУ та виклали в наступній редакції: «*Дванадцять попередніх послідовних звітних (податкових) періодів сукупно. Для новоствореного платника — звітний податковий період».

Наказ від 25.05.2016 р. № 503 набере чинності з дня офіційного опублікування, про що ми проінформуємо додатково.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі