Теми статей
Обрати теми

Військовий збір у формі № 1ДФ

Філіповських Надія, заступник начальника Управління — начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб Управління адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб Департаменту доходів і зборів з фізичних осіб ДФСУ
Чи потрібно показувати в рядку «Військовий збір» розділу II форми № 1ДФ виплати, з яких військовий збір (ВЗ) не утримується?

Об’єкт обкладення ВЗ — доходи, визначені ст. 163 ПКУ. Звільнені від обкладення ВЗ виплати, які згідно з розд. IV ПКУ не включаються до загального оподатковуваного доходу (не обкладаються ПДФО або обкладаються за нульовою ставкою). Виняток — доходи з пп. 165.1.2, 165.1.18, 165.1.25, 165.1.52 ПКУ. З них утримується ВЗ за ставкою 1,5 %.

Податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника, зобов’язаний утримати ВЗ із суми такого доходу за його рахунок ( п.п. 168.1.1 ПКУ). Якщо дохід нараховано, але не виплачено, ВЗ перераховують у строки, установлені для місячного періоду ( п.п. 168.1.5 ПКУ).

Щодо ВЗ податкові агенти звітують, заповнюючи рядок «Військовий збір» розділу II форми № 1ДФ. Згідно з п. 3.11 Порядку, затвердженого наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. № 4 (далі — Порядок № 4), у цьому рядку відображаються у грошовій формі, вираженій у національній валюті:

загальна сума нарахованого доходу;

— загальна сума виплаченого доходу;

— загальна сума нарахованого ВЗ;

— загальна сума перерахованого до бюджету ВЗ.

Відомості про фізособу, якій нараховано оподатковувані ВЗ доходи, не зазначаються.

Таким чином, у рядку «Військовий збір» розділу II Податкового розрахунку за формою № 1ДФ необхідно відображати всі доходи, нараховані фізособі, як ті, що обкладаються, так і ті, що не обкладаються ВЗ.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі